„Asseco Lietuva“ įsigijo Lietuvos bendrovę „Saikas“

Įgyvendindama vieną iš plėtros strategijų - stiprinti pozicijas draudimo programinių sprendimų srityje, informacinių sistemų ir programinės įrangos kūrimo bendrovė „Asseco Lietuva“ įsigijo 100 procentų Lietuvos bendrovės „SAIKAS“ akcijų. Finansinės sandorio detalės nėra skelbiamos.

Po įsigijimo „Asseco Lietuva“ taptų didžiausiu informacinių technologijų sprendimų draudimo verslui tiekėju Baltijos šalyse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po įsigijimo „Asseco Lietuva“ taptų didžiausiu informacinių technologijų sprendimų draudimo verslui tiekėju Baltijos šalyse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 1:40 PM, atnaujinta Sep 11, 2017, 1:47 PM

„Įsigijome įmonę, kuri 25 metus dirba rinkoje, teikdama finansų apskaitos ir draudimo verslo valdymo informacinių technologijų sprendimus, turi aukštą kompetenciją ir laiko patikrintus produktus. Šiuo sandoriu siekiame ne tik padidinti savo draudimo sprendimų portfelį ir įgyti naujų klientų, bet ir plėtoti savo, kaip draudimo verslo sprendimų kompetencijos centro veiklą, bei pasiūlyti klientams naujų ir įvairesnių produktų bei paslaugų", - sako UAB „Asseco Lietuva“ generalinis direktorius Albertas Šermokas.

Po įsigijimo „Asseco Lietuva“ taptų didžiausiu informacinių technologijų sprendimų draudimo verslui tiekėju Baltijos šalyse, teikianti paslaugas daugiau nei 10 draudimo įmonių ar jų filialų, ir turinti IT sprendimus tiek gyvybės, tiek ne gyvybės draudimo įmonėms. Įmonė „SAIKAS“ toliau vykdys ir plėtos savo veiklą bei užtikrins įsipareigojimų vykdymą tiek darbuotojams, tiek klientams. Įmonės vadove lieka iki šiol įmonei vadovavusi Violeta Makauskienė, o valdybos pirmininku taps „Asseco Lietuva“ generalinis direktorius Albertas Šermokas. 

Kaip mano „SAIKAS“ direktorė Violeta Makauskienė, tapusi „Asseco“ grupės dalimi, bendrovė turės dar daugiau techninių, finansinių bei rinkodaros galimybių vystyti inovatyvias technologijas, didinti teikiamų paslaugų ir kuriamų produktų asortimentą bei plėsti paslaugų teikimo geografiją. 

1992 metais įkurtoje „SAIKAS“ bendrovėje šiandien dirba beveik 20 darbuotojų, jos apyvarta 2016 metais buvo 633 tūkst. eurų, o grynasis pelnas siekė 83 tūkst. eurų. Didžiąją dalį bendrovės pajamų generuoja ne gyvybės draudimo sprendimų verslas, kita dalis pajamų gaunama iš apskaitos ir verslo valdymo programinės įrangos pardavimo ir priežiūros. 

„Asseco Lietuva“ yra „Asseco“ grupei priklausanti informacinių sistemų integravimo kompanija. Įmonė veikia nuo 1991 metų (anksčiau „Sintagmos“ vardu). „Asseco Lietuva" kuria informacines sistemas, programinę įrangą ir specializuotus programinius sprendimus organizacijų veiklos procesams automatizuoti. Nuo 1999 metų kuria ir diegia draudimo verslo valdymo sprendimus gyvybės ir ne gyvybės draudimo kompanijoms bei pensijų fondams tiek Lietuvoje, tiek kitose Baltijos šalyse. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.