Lenkai į geležinkelių modernizavimo projektus įsileido ir lietuvius

Lietuvos intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ įgyvendino pirmąjį savo geležinkelių modernizavimo projektą Lenkijoje. Pietinėje šalies dalyje tarp Katovicų ir Krokuvos esančią Libionžo geležinkelio stotį „Fima“ atnaujino kartu su partnere – generaline projekto rangove kompanija „Skanska“.

 „Fima“ parengė Libionžo stoties eismo valdymo signalizacijos sistemos darbo projektą ir įrengė pačią sistemą.
 „Fima“ parengė Libionžo stoties eismo valdymo signalizacijos sistemos darbo projektą ir įrengė pačią sistemą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-12 10:53

Lenkija pastaraisiais metais daug investuoja į geležinkelių ir kelių infrastruktūros modernizavimą, todėl atsiveria didelės galimybės gauti užsakymų kaimyninėje šalyje. Tačiau, kaip ir kiekvienoje naujoje rinkoje, įsitvirtinti nėra paprasta – reikia įgyti pasitikėjimą, parodyti kvalifikaciją, užmegzti ryšius su rinkos dalyviais“, – sako „Fima“ generalinis direktorius Gintaras Juknevičius. 

Daugiau nei prieš metus Lenkijos geležinkelių PKP paskelbtą konkursą atnaujinti stotį laimėjusi kompanija „Skanska“ kaimyninės šalies „Fima“ padaliniui „Fima Polska Sp z o.o.“ patikėjo atlikti eismo valdymo, telekomunikacijų, elektros tiekimo sistemų atnaujinimo darbus. 

„Fima“ parengė Libionžo stoties eismo valdymo signalizacijos sistemos darbo projektą ir įrengė pačią sistemą – taip pat ir šviesoforus bei iešmų pavaras. Stotyje sumontuota ir iešmų šildymo ir garsinio perspėjimo sistemos. Libionže ir dar dviejose stotyse taip pat įrengti riedmenų ašių skaitikliai, tarpstočių kelio blokuotės. Bendrovė pasirūpino ir dviejų pervažų valdymo bei vaizdo stebėjimo sistemomis. Iš viso „Fima“ atliko darbų už daugiau nei 7,4 mln. zlotų (daugiau nei 1,7 mln. eur). 

Atnaujinus Libionžo stotį ji tapo patogesnė ir saugesnė keleiviams, o traukiniai čia galės važiuoti kone tris kartus greičiau nei iki šiol – keleivinių traukinių greitis padidintas iki 100 km/ val., o krovininių – iki 70 km/ val. 

„Fima“ šį pavasarį jau žengė reikšmingą žingsnį į Lenkijos geležinkelių modernizavimo rinką, įsigydama pagrindinį Lenkijos geležinkelių infrastruktūros bendrovės KZA (Krakowskie Zakłady Automatyki S.A.) 68 proc. akcijų paketą.

„Lietuvoje esame įgyvendinę nemažai geležinkelių modernizavimo projektų, tačiau vietinėje rinkoje mūsų galimybės augti yra ribotos. Šioje ES finansinėje perspektyvoje į geležinkelius Lenkijoje ketinama investuoti apie 16 mlrd. eurų, o KZA turi puikias pozicijas mus dominančiame segmente. Bendros „Fima“ ir KZA pajėgos galės konkuruoti dėl didesnės infrastruktūros projektų dalies.

Sandoris „Fimai“ atvers keleriopai didesnę Lenkijos geležinkelių infrastruktūros rinką ir užtikrins ilgalaikes augimo perspektyvas“, – sako „Fima“ generalinis direktorius G. Juknevičius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją