Lietuvių sukurtas nealkoholinis putojantis vynas viršijo lūkesčius

Vyndariai visame pasaulyje pastebi ryškėjančią tendenciją – vyno vartotojai vis dažniau renkasi kokybe ir skoninėmis savybėmis alkoholiniams gėrimams nenusileidžiančius nealkoholinius gėrimus. Šią tendencija patvirtina ir Lietuvos putojančių vynų rinkos lyderės „Alitos“ meistrai. Pirmojo lietuviško nealkoholinio putojančio vyno pardavimai rekordiškai auga.

Šampano pristatymas, eperny, šampanas<br>D.Umbraso nuotr.
Šampano pristatymas, eperny, šampanas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2017, 10:36 AM

Remiantis rinkos tyrimų bendrovės „Nielsen“ duomenimis šiuo metu nealkoholinis putojantis gazuotas vynasAlita“ užima beveik pusę Lietuvos nealkoholinių vynų rinkos (49 proc.). Pernai šis vynas Lietuvoje buvo pats populiariausias iš visų nealkoholinių vynų ir kategorijoje išlaiko lyderio poziciją iki šiol.

„Kurdami „Alitos“ nealkoholinį putojantį vyną turėjome labai aiškų tikslą – vartotojams pasiūlyti aukštos kokybės ir puikių skoninių savybių gėrimą. Analizuodami pasaulines tendencijas tikėjomės, kad nealkoholinė gėrimo versija ir Lietuvoje ras savo auditoriją, tačiau rezultatai viršijo mūsų lūkesčius“, – sako „Alitos“  produktų kokybės ir vystymo skyriaus vadovė Rasa Urmanavičienė.

Alytaus putojančio vyno gamyklos meistrai sako, kad nealkoholinio putojančio vyno gamyba reikalauja ne mažiau žinių ir meistriškumo negu tradicinio putojančio vyno. Sumanymą Lietuvoje gaminti putojantį nealkoholinį vyną technologų komanda brandino ne vienerius metus.

„Mūsų meistrai ne kartą lankėsi ir konsultavosi su Italijos, Prancūzijos, Ispanijos vyndariais ir vynuogių augintojais. Po ilgų paieškų lietuviško nealkoholinio putojančio vyno gamybai pasirinkome baltųjų vynuogių Airén vyną iš Ispanijos Mursijos regiono“, – sako R. Urmanavičienė.

Nealkoholinis vynas ruošiamas naudojant specialą įrangą, kuri sudaro sąlygas gėrimą distiliuoti nustačius itin žemą slėgį ir temperatūrą, tačiau tuo vyno gamyba nesibaigia. Alytuje kuriama produkto receptūra, vyksta aklos degustacijos kol produktas pristatomas rinkai.

„Alitos“ nealkoholinis gazuotas putojantis vynas pirmą kartą prekyboje pasirodė 2015 metų birželį.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.