„Ryanair“ pilotai atskleidė nepavydėtinus darbo užkulisius

Airijos oro transporto įmonės „Ryanair“ pilotai nežada pasiduoti, sutikdami gauti priemokas prie atlyginimų, kuriomis ši aviakompanija nori juos suvilioti dirbti laisvadienias, praneša Didžiosios Britanijos žiniasklaida. Ar tai reiškia, kad bus daugiau atšauktų skrydžių?

 „Ryanair“ pasiūlė orlaivių kapitonams neapmokestinamą 12 tūkstančių eurų priemoką, jei jie sutiks dirbti laisvadieniais.<br> Ryanair/Scanpix nuotr.
 „Ryanair“ pasiūlė orlaivių kapitonams neapmokestinamą 12 tūkstančių eurų priemoką, jei jie sutiks dirbti laisvadieniais.<br> Ryanair/Scanpix nuotr.
 „Ryanair“ pasiūlė orlaivių kapitonams neapmokestinamą 12 tūkstančių eurų priemoką, jei jie sutiks dirbti laisvadieniais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „Ryanair“ pasiūlė orlaivių kapitonams neapmokestinamą 12 tūkstančių eurų priemoką, jei jie sutiks dirbti laisvadieniais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-09-22 16:57

Bendrovės įvaizdis smarkiai pašlijo, kai ji paskelbė ketinanti atšaukti po 50 skrydžių per parą. Iki spalio pabaigos planuojama atšaukti apie 2 tūkstančius skrydžių, ir šis bendrovės sprendimas vienaip ar kitaip palies apie 315 tūkstančių keleivių.

„Ryanair“ praneša, kad priežastis slypi įgulos narių atostogų grafike, kuris, esą, yra sujauktas. Tačiau neoficialūs šaltiniai tvirtina, kad vežėjui trūksta pilotų. Dėl blogų darbo sąlygų šie palieka bendrovę ir pereina dirbti pas konkurentus.

12 tūkstančių eurų priedas

„Ryanair“ pasiūlė orlaivių kapitonams neapmokestinamą 12 tūkstančių eurų priemoką, jei jie sutiks dirbti laisvadieniais. Taip pat iškeltos šešios sąlygos, kurias įvykdžius jie tuos pinigus galės gauti. Vienas iš reikalavimų – per pastaruosius 12 mėnesių jie turi būti išdirbę (skraidę) 800 valandų.

Šiuo pasiūlymu norima išspręsti įgulų trūkumo problemą. Mažų sąnaudų oro bendrovės atstovai informavo pilotus, kad jei jie atmes pasiūlymą, gali būti atšaukta dar daugiau skrydžių.

Darbas aviakompanijoje „Ryanair“ – kaip mažų kainų parduotuvėje

Britų „The Guardian“ praneša, kad lėktuvų įgulos neketina pasiduoti – sutikti su siūlomomis priemokomis. Pasak vieno iš „Ryanair“ pilotų, pilotai patikrino savo skrydžių žurnalus ir pamatė, kad daugelis iš jų per pastaruosius 12 mėnesių nėra sukaupę 800 valandų skrydžių patirties.

Lėktuvų įgulos priduria, kad pasiūlymas yra miglotas. Jame nenurodoma, kiek laisvadienių reikėtų dirbti, kad gautum tą priemoką. Taip pat neaišku, ar vežėjas visiems pilotams suteiks galimybę išdirbti pakankamą dienų skaičių, kad gautų priemoką.

Laikytis tvirtos pozicijos bendrovės „Ryanair“ lėktuvų įgulas paakino pilotai iš kitų oro bendrovių,  kurie bijo tolesnio darbo sąlygų bloginimo.

Pasak portalo „gazeta.pl“, Airijos vežėjas pastaruoju metu tapo keleivinių lėktuvų piloto profesijos prestižo kritimo simboliu.

Vienas iš Lenkijos lakūnų, dirbusių „Ryanair“, sakė, kad jie dirba be darbo sutarties, o pokalbyje su portalo „Wirtualna Polska“ („wp.pl“) žurnalistu jis palygino darbą Airijos mažų sąnaudų oro bendrovėje su darbu mažų kainų prekybos tinklo parduotuvėje.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.