Pareigūnai sulaikė apie sprogmenis „Ryanair“ lėktuve pranešusį įtariamąjį

Į netikėtą incidentą pateko iš Kauno į Londono Lutono oro uostą su „Ryanair“ oro linijų bendrove skridę keleiviai. 

Du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą.
Du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą.
Du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą.<br>R.Vitkaus nuotr.
Du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą.<br>R.Vitkaus nuotr.
 Dailymail.co.uk nuotr.
 Dailymail.co.uk nuotr.
 Dailymail.co.uk nuotr.
 Dailymail.co.uk nuotr.
 Dailymail.co.uk nuotr.
 Dailymail.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Arūnas Karaliūnas

2017-10-04 11:45, atnaujinta 2017-10-05 09:44

Nusileido kitame oro uoste

Pranešama, kad trečiadienio rytą du naikintuvai perėmė ir palydėjo „Ryanair“ lėktuvą dėl pranešimo apie „įtartiną paketą“ lėktuvo salone.

Tą pačią dieną Kauno rajone buvo sulaikytas įtariamasis, melagingai pranešęs apie sprogmenis lėktuve.

Lėktuvas buvo nukreiptas į Stanstedo oro uostą. Informuojama, kad orlaivis saugiai nusileido, jame buvo atlikta patikra.

Karališkosios oro pajėgos patvirtino, kad gavo saugos pranešimą.

„Visi lėktuvo keleiviai turėjo palikti savo rankinį bagažą lėktuve ir iš jo išlipti. Stiuardesės man pasakė, kad lėktuve kilo bombos grėsmė“, – soc. tinkle. „Twiter“ rašė vienas iš keleivių.

Kai lėktuvas nusileido, keleiviai buvo staigiai išlaipinti iš orlaivio policijos pareigūnų.

„Dabar visi esame autobusuose. Mus išlaipino policijos pareigūnai, kurie stovėjo sustoję į eilę, jų buvo gal 20-25. Pareigūnų šunys dabar uosto ir tikrina mūsų bagažą“, – rašė keleivis.

 

Įvyko nesusipratimas?

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas neatmetė galimybės, kad įvyko kažkoks nesusipratimas.

„Jungtinės Karalystės žiniasklaidoje skaičiau, kad pranešimas buvo gautas iš Lietuvos CAA, tačiau mes patys tikrai jokio pranešimo negavome ir kolegoms nieko neperdavėme“, – tikino A.Šumskas.

Pasak jo, apklausus skrydžių valdymo centrų darbuotojus taip pat negauta jokios informacijos apie galimą incidentą. CAA neketina imtis aktyvių tyrimo veiksmų.

„Lėktuvas registruotas užsienyje, inicidentas įvyko ne Lietuvos oro erdvėje“, – tokios sprendimo priežastis aiškino A.Šumskas.

„Ryanair“ atstovas spaudai tikino, kad pranešimas apie įtartiną paketą buvo gautas iš Kauno oro uosto tarnybos.

Pareigūnai patikrino lėktuvą

Tuo tarpu Lietuvos oro uostų Strateginės komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė tikino, kad „Ryanair“ orlaivis sėkmingai pakilo Kaune ir išskrido.

 

„Šį rytą, 06 val 27 min., Kauno oro uosto operacijų skyriaus pamainos vadovas gavo informaciją iš Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato apie jų gautą pranešimą, kad apie 7 val. čia leisis užminuotas lėktuvas.

Pagal tvarkaraštį tokiu metu oro uoste nė vienas lėktuvas leistis neturėjo. Tuo metu Kauno oro uosto terminale buvo tik keleiviai, laukiantys 7 val. 30 min. į Londoną išvykstančio aviakompanijos „Ryanair“ skrydžio. Įvertinę situaciją policijos pareigūnai atvyko į oro uostą patikrinti orlaivio.

Operatyvinė policijos grupė kartu su oro uosto darbuotojais ir oro linijų bendrovės „Ryanair“ įgula patikrino skrydžio laukiantį orlaivį. Kadangi jokių įtartinų daiktų nebuvo rasta nei terminale, nei orlaivyje, priimtas sprendimas leisti lėktuvui vykdyti skrydį iš Kauno į Londono Lutono oro uostą. Orlaivis saugiai pakilo 08 val. 06 min", - informavo I. Baltrušaitienė.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai pranešė, kad 6 valandą 21 minutė Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefonu paskambinęs žmogus pranešė neva 7 valandą į Londoną išskrisiančiame lėktuve padėtas sprogmuo.

„6 valandą 21 minutė Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas, kurio metu vyrišku balsu kalbėjęs asmuo pasakė, kad bus užminuotas lėktuvas, kilsiantis 7 valandą iš Kauno į Lutoną“, – skelbiama Kauno policijos pranešime.

Sučiupo pranešėją

Dar tą pačią dieną policija pranešė sulaikiusi asmenį, kuris galimai pranešė apie nebūtą pavojų.

„Informuojame, kad 16 val. 40 min. , Domeikavos seniūnijoje (Kauno r.), po intensyvių paieškos veiksmų, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė jauną vyrą, gimusį 1993 metais, galimai skambinusį ir pranešusį apie sprogmenį lėktuve.

Asmuo pristatomas į policijos įstaigą“, - rašoma policijos pranešime.

Pats Stanstedo oro uostas „Twitter“ pranešė, kad oro uostas šiuo metu veikia įprastu tempu ir viskas vyksta taip, kaip visada.

Kiek anksčiau skrydžiai buvo sulaikyti, kol „Ryanair“ lėktuvas nusileido Stanstedo oro uoste.

Avialinijų kompanija į Stanstedo oro uostą nuskraidintus keleivius žadėjo autobusais nuvežti į Lutoną.

Buvote lėktuve ir galite daugiau papasakoti apie įvykį? Rašykite adresu budintis@lrytas.lt,  skambinkite +370 686 01111, arba parašykite į lrytas.lt „Facebook“ paskyrą.​

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje