Belgija paduos „Ryanair“ į teismą dėl atšauktų skrydžių

„Ryanair“ „išsekino“ pilotų trūkumas, dėl kurio bendrovė buvo priversta atšaukti tūkstančius skrydžių Europoje ir neseniai išplėtė atšaukiamų skrydžių sąrašą iki 2018 metų kovo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Ryanair“ „išsekino“ pilotų trūkumas, dėl kurio bendrovė buvo priversta atšaukti tūkstančius skrydžių Europoje ir neseniai išplėtė atšaukiamų skrydžių sąrašą iki 2018 metų kovo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 9:55 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 9:57 AM

Belgija trečiadienį pranešė ketinanti paduoti Airijos oro linijas „Ryanair“ į teismą, kaltindama pigių skrydžių bendrovę, kad ši, atšaukdama tūkstančius skrydžių, neteisėtai baudžianti keleivius. Dubline įsikūrusios oro linijos „pademonstravo profesionalumo trūkumą“, pareiškė Belgijos vicepremjeras Krisas Peetersas.

„Ryanair“ „išsekino“ pilotų trūkumas, dėl kurio bendrovė buvo priversta atšaukti tūkstančius skrydžių Europoje ir neseniai išplėtė atšaukiamų skrydžių sąrašą iki 2018 metų kovo. „Ryanair“ iš pradžių rugsėjo pradžioje atšaukė 2100 skrydžių iki spalio pabaigos, kaip teigiama, dėl lėktuvų pilotų trūkumo.
 

Oro linijų veiklai neigiamai atsiliepė ir meteorologinės sąlygos bei streikai. Dėl atšaukiamų skrydžių buvo sujaukti 315 tūkst. keleivių planai. Vėliau, rugsėjo pabaigoje, oro linijos atšaukė dar 18 000 skrydžių žiemos sezonu. Dėl tokio sprendimo bus sujaukti per 700 tūkst. keleivių planai.

Vicepremjeras apkaltino „Ryanair“ nemažai pažeidimų, įskaitant nesugebėjimą pranešti keleiviams apie jų teises. „Ryanair“ praėjusią savaitę apgynė savo poziciją, teigdama, kad visiems keleiviams, kurių skrydžiai atšaukti, buvo pranešta apie tai iš anksto elektroniniu laišku, be to, jiems buvo pasiūlyti alternatyvūs skrydžiai arba visa bilieto kainos išmoka. Keleiviai taip pat gavo 40 eurų vertės kelionės kuponą, pranešė bendrovė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.