Su Nerijumi Numavičiumi susijusi bendrovė įsigijo dalį britų parduotuvių tinklo

 „Klarus Capital Limited“, su Nerijumi Numavičiumi susijusi Jungtinės Karalystės bendrovė, už 33,6 mln. svarų sterlingų (GBP) įsigijo antro pagal dydį Jungtinės Karalystės „convenience“ (liet. patogių, mažo ploto) parduotuvių tinklo 9,9 proc. akcijų paketą.
 „Klarus Capital Limited“, su Nerijumi Numavičiumi susijusi Jungtinės Karalystės bendrovė, už 33,6 mln. svarų sterlingų (GBP) įsigijo antro pagal dydį Jungtinės Karalystės „convenience“ (liet. patogių, mažo ploto) parduotuvių tinklo 9,9 proc. akcijų paketą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 11:48 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:21 PM

„Klarus Capital Limited“, su Nerijumi Numavičiumi susijusi Jungtinės Karalystės bendrovė, už 33,6 mln. svarų sterlingų (GBP) įsigijo „McColl‘s Retail Group PLC“, antro pagal dydį Jungtinės Karalystės „convenience“ (liet. patogių, mažo ploto) parduotuvių tinklo, 9,9 proc. akcijų paketą ir tapo vienu didžiausių šios įmonės akcininkų. „McColl‘s“ akcijos kotiruojamos Londono vertybinių popierių biržoje nuo 2014 m.

„Besikeičiančioje mažmeninės prekybos rinkoje „convenience“ segmentas atrodo itin patrauklus. Vien tik „convenience“ rinka Jungtinėje Karalystėje yra kelis kartus didesnė nei visa Baltijos šalių maisto mažmeninės prekybos rinka“, – teigia Aurelijus Burda, „Klarus Capital Limited“ direktorius.

Pasak jo, pernai Jungtinėje Karalystėje buvo 50 tūkst. „convenience“ formato parduotuvių. „McColl‘s“, valdantis 1 650 mažo ploto parduotuvių, yra antras pagal dydį „convenience“ rinkos žaidėjas po „Tesco“. „Convenience“ rinkoje šiuo metu net 68 proc. parduotuvių yra valdomos pavienių asmenų. Taigi, ši rinka yra itin fragmentuota.

„Klarus Capital Limited“ vadovas sako, kad „McColl‘s“ akcijų paketo įsigijimas yra ilgalaikė strateginė mūsų bendrovės investicija. Taip pat priduria, kad akcijos biržoje buvo stebimos kurį laiką, o susijusios įmonės jau yra įsigijusios apie 1,4 proc. šio britų mažmenininko akcijų.

„Šiuo įsigijimu Aurelijaus Burdos komanda žengė tvirtą žingsnį Jungtinės Karalystės rinkoje. Tikiu, kad čia galima žygiuoti dar toliau ir pakartoti „Maxima“ verslo sėkmės istoriją, tik jau „convenience“ segmente“, – teigia N. Numavičius.

Apie „Klarus Capital Limited“

„Klarus Capital Limited“ yra Jungtinės Karalystės bendrovė, įsteigta 2017 m., kurios pagrindinė veikla – investavimas šios šalies rinkoje. Bendrovės vienintelė akcininkė yra Estijos įmonė „Klarus Finance“ OÜ.

Klarus įmonių grupė įkurta Estijoje 2009 m., reorganizavus tuometinę „Vilniaus Prekybą“ siekiant vykdyti verslo plėtrą ne Lietuvoje.

Įsigijus „McColl‘s“ akcijų paketą, „Klarus Capital Limited“ įstatinis kapitalas bus padidintas iki 35 mln. GBP.

Apie „McColl‘s Retail Group PLC“

„McColl‘s Retail Group PLC“ yra britų „convenience“ formato parduotuvių tinklas, valdantis 1 650 parduotuvių su „McColl‘s“, „Martin‘s“ ir „RS McColl‘s“ (Škotija) prekių ženklais.

2016 m. „McColl‘s Retail Group PLC“ apyvarta siekė 950 mln. GBP, o šių metų pirmo pusmečio apyvarta buvo 7,6 proc. didesnė nei tuo pačiu laikotarpiu pernai ir sudarė 504,8 mln. GBP.

2016 m. EBITDA sudarė 36,7 mln. GBP, o šių metų pirmąjį pusmetį didėjo 2,9 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, ir sudarė 16,5 mln. GBP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.