Lietuvių bendrovė pasidarbavo Azerbaidžane

Azerbaidžano gyventojai vieni pirmųjų Kaukazo regione gali naudotis bankomatais, gebančiais ne tik išduoti ir priimti grynuosius pinigus, bet ir pakeisti valiutą. Šį funkcionalų sprendimą vienam stambiausių komercinių Azerbaidžano bankų PASHA bankas padėjo įgyvendinti Lietuvos bankinių technologijų bendrovė BS/2, veikdama per dukterinę savo įmonę BSKom.

 Pasak T. Augucevičiaus, bankomatai su valiutos keitimo funkcija taupo keliaujančių klientų laiką, nes jiems nebereikia išsiimti grynųjų pinigų, o vėliau skubėti į valiutų keityklą – bankomatas iš karto priima ir išduoda pinigus pasirinkta valiuta. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pasak T. Augucevičiaus, bankomatai su valiutos keitimo funkcija taupo keliaujančių klientų laiką, nes jiems nebereikia išsiimti grynųjų pinigų, o vėliau skubėti į valiutų keityklą – bankomatas iš karto priima ir išduoda pinigus pasirinkta valiuta. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 12:44 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 12:56 PM

PASHA bankas įsigijo bankomatus, galinčius apdoroti itin didelį skaičių kupiūrų – 15 600. Tai vienas pirmųjų bankų šiame regione, kuriam BS/2 pristatė tokios talpos bankomatus. Paprastai bankai įsigyja bankomatus galinčius apdoroti perpus mažesnius kupiūrų kiekius. 

Lietuvos  bendrovė bankui taip pat sukūrė išskirtinę specializuotą programinę įrangą „FCX.iQ“, leidžiančią bankomatui tiesiogiai atlikti ir valiutos keitimo funkciją. 

„Tokio pobūdžio užsakymai yra reti, kadangi paprastai manoma, jog bankomatai yra skirti tik pinigų išdavimui. Pinigų priėmimo ar valiutos keitimo diegimas bankomatuose yra papildoma paslauga, kurią bankas gali pasiūlyti savo klientams. Šiai dienai Lietuvoje tokių bankomatų dar nėra“, – sako BS/2 generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Augucevičius.

Pasak T. Augucevičiaus, bankomatai su valiutos keitimo funkcija taupo keliaujančių klientų laiką, nes jiems nebereikia išsiimti grynųjų pinigų, o vėliau skubėti į valiutų keityklą – bankomatas iš karto priima ir išduoda pinigus pasirinkta valiuta. 

Įsteigtas 2007 m., PASHA bankas yra vienas pirmaujančių komercinių bankų ir patenkantis į Azerbaidžano bankų TOP5. Bankas priklauso to paties pavadinimo finansų grupei į kurią įeina prekybos centrai, viešbučiai, restoranai ir statybos bendrovės.

BS/2 yra pripažinta bankinių technologijų lyderė, daugiau nei 25 metus konsultuojanti ir teikianti inovatyvius bankinius sprendimus Lietuvos ir tarptautinėms įmonėms bei organizacijoms. Bendrovės specializacija – bankomatų, informacinių terminalų, grynųjų pinigų apdorojimo įrenginių, daugiafunkcinių spausdintuvų, automatinių seifų ir kt. pardavimas bankams ir mažmeninės prekybos sektoriui, užsakomosios verslo procesų paslaugos, sisteminės integracijos ir techninės priežiūros paslaugos. Įmonės sprendimai ir paslaugos prieinami pasaulinėje rinkoje, o produktai platinami 77-iose šalyse, įmonė turi 700 tarptautinių klientų ir 90 partnerių visame pasaulyje. BS/2 jau per 20 metų yra išskirtinė koncerno „Diebold Nixdorf“ partnerė. BS/2 priklauso įmonių grupei Penki kontinentai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.