Iš atostogų Lansarotėje grįžę lietuviai sulaukė nemalonios žinios Po atostogų Lansarotėje turistai Vilnių pasiekė be savo lagaminų

 Visi keleiviai, įsigiję „Tez Tour“ ir „Novaturo“ kelionų į Lansarotę paketus, trečią valandą nakties Vilnaus uoste išsirikiavo į eilę prie bagažo paieškos skyriaus.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Visi keleiviai, įsigiję „Tez Tour“ ir „Novaturo“ kelionų į Lansarotę paketus, trečią valandą nakties Vilnaus uoste išsirikiavo į eilę prie bagažo paieškos skyriaus.<br> A.Pilaitienės nuotr.
 Visi keleiviai, įsigiję „Tez Tour“ ir „Novaturo“ kelionų į Lansarotę paketus, trečią valandą nakties Vilnaus uoste išsirikiavo į eilę prie bagažo paieškos skyriaus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
 Visi keleiviai, įsigiję „Tez Tour“ ir „Novaturo“ kelionų į Lansarotę paketus, trečią valandą nakties Vilnaus uoste išsirikiavo į eilę prie bagažo paieškos skyriaus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Ne visada skrydžių bendrovių lėktuvais į Kanarų salas skraidantys poilsiautojai namo grįžta su bagažu.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Ne visada skrydžių bendrovių lėktuvais į Kanarų salas skraidantys poilsiautojai namo grįžta su bagažu.<br> A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė, Aida Murauskaitė

Oct 22, 2017, 1:19 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 3:55 PM

Puikias savaitės atostogas Lansarotėje daugiau kaip pusantro šimto žmonių aptemdė nemalonus incidentas – naktį į sekmadienį nusileidę Vilniaus oro uoste jie į namus grįžo tuščiomis.

Kaip paaiškino „Small Planet Airlines“ atstovas Simonas Bartkus, neskraidinti bagažo kartu su keleiviais buvo nutarta dėl tam tikrų aplinkybių – priešinio vėjo. Nutarta, kad lėktuvas ir su keleiviais, ir su bagažu nebūtų atskridęs iki Vilniaus.

Kelionė nebuvo lengva

Kaip pasakojo turistai, kelionė nebuvo lengva. Skrydis į šią ketvirtą pagal dydį Kanarų salyno salą trunka pusšeštos valandos. Lansarotės oro uoste belaukiant registracijos ir bagažo įforminimo teko eilėje stovėti beveik dvi valandas – labai lėtai sukosi dvi oro uosto darbuotojos.

Tačiau įlipus į lėktuvą nuotaika pasitaisė. Lietuvos užsakomųjų skrydžių oro linijų bendrovės „Small Planet“ lėktuvo įgulos vadas keleiviams palinkėjo malonaus skrydžio - pranešė, kad  vėjas palankus skydžiui, todėl kelionė  nuo Lansarotės iki Vilniaus truks šiek tiek trumpiau nei paprastai.

Kai iki skrydžio pabaigos liko maždaug pusvalandis, įgulos vadas pranešė, kad lėktuvas pradeda leistis. O po to ramiu balsu pasakė, kad bagažo nebus. Visi turi eiti į bagažo paieškos skyrių. Daugiau nieko neaiškino.

Iš pradžių kai kurie net nepatikėjo, kad taip gali būti, svarstė, gal tai – tik pokštas. Tačiau tai buvo tiesa.

Vilniuje – vėl eilė

Visi keleiviai, įsigiję „Tez Tour“ ir „Novaturo“ kelionų į Lansarotę paketus, trečią valandą nakties Vilnaus uoste išsirikiavo į eilę prie bagažo paieškos skyriaus.

Kiekvienas turėjo užpildyti lapelį, kur reikėjo nurodyti savo pavardę, adresą, telefono numerį ir elektroninį paštą.

O tuomet vieninteliam bagažo paieškos skyriuje dirbančiam žmogui apibūdinti savo lagaminą – spalvą, iš kokio audinio pagamintas.

Paaiškėjo, kad visas Lietuvos keliautojų bagažas nukeliavo į Lenkiją. Tikriausiai lenkų keliautojų bagažas atsidūrė Vilniuje – ir lenkai iš Lansarotės grįžo be lagaminų.

Kai kurie tėvai su kūdikiais ant rankų atgavo vežimėlius. Tačiau pasisekė ne visiems.

Vargdami eilėje keliautojai piktinosi, kad bagažo paieškos skyriuje dirba tik vienas žmogus. Eilė slinko vėžlio žingsniu. Po valandos į pagalbą atskubėjo dar vienas darbuotojas.

Poilsiautojai apgailestavo, kad lagaminuose liko svarbių daiktų – dokumentų, vaistų, elektroninių prietaisų ir jų kroviklių, viena moteris kažkodėl lagamine paliko automobilio raktelius.

Paskutiniai eilėje savo dingusį bagažą įregistravo tik daugiau kaip po poros valandų.

Žmonės patikinti, kad bagažas bus atgabentas į namus. Vilniečiai jau gali jo atvažiuoti patys sekmadienio popietę – iki to laiko lagaminai iš Lenkijos turėtų pasiekti Vilnių autobusu.

Kas neturi galimybių atvažiuoti pats, lagaminų sulauks tik pirmadienį. Pažadėta, kad pirmadienį lagaminus turėtų atgauti ir kitų miestų gyventojai.

Bagažas Lietuvą pasieks žemės transportu

„Padėtis buvo tokia. Skrydis iš Lansarotės į Lietuvą ilgas, vyrauja priešiniai vėjai. Dėl šių aplinkybių nepavyko paimti keleivių bagažo. Buvo atlikti skaičiavimai, kad taip sunkiai pakrautas lėktuvas neatskris iki Vilniaus“, – aiškino „Small Planet Airlines“ atstovas S.Bartkus.

Aviacijos kompanija priėmė sprendimą lietuvių turistų bagažą skraidinti į Lenkiją, Katovicų oro uostą. O orlaivis į Lietuvą išskrido tik su keleiviais.

„Dabar bagažas žemės transportu iš Katovicų bus atvežtas iki Vilniaus ir išvežiotas keleiviams kaip vėluojantis bagažas“, – paaiškino S.Bartkus.

Jis patikino, kad bagažas nebuvo supainiotas – lietuvius skraidinusiame orlaivyje Lenkijos turistų lagaminų nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.