„ŽIA valda“ formuoja farmacijos holdingą

Investicinius projektus įvairiose verslo srityse vystanti AB „ŽIA valda“ plečia savo farmacijos įmonių portfelį ir kuria grupę. Olandijoje įsteigtas holdingas “Pharnasanta Group“ apjungs jau esamas ir būsimas grupės farmacijos įmones. Planuojama, kad konsoliduotos visų farmacijos įmonių pajamos už 2017 metus turėtų viršyti 40 mln. eurų.

Olandijoje įsteigtas holdingas “Pharnasanta Group“ apjungs jau esamas ir būsimas grupės farmacijos įmones. Planuojama, kad konsoliduotos visų farmacijos įmonių pajamos už 2017 metus turėtų viršyti 40 mln. eurų.<br> Įmonės nuotr.
Olandijoje įsteigtas holdingas “Pharnasanta Group“ apjungs jau esamas ir būsimas grupės farmacijos įmones. Planuojama, kad konsoliduotos visų farmacijos įmonių pajamos už 2017 metus turėtų viršyti 40 mln. eurų.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 10:45 AM

“Pharnasanta Group“ holdingui priklauso farmacijos fabrikas „Nativita“, kuris gamina sudėtingiausius generinius vaistus. “Pharnasanta Group“ rūpinsis, kad iki kitų metų pabaigos „Nativita“ gautų EU GMP sertifikatą, užsiims gaminamų vaistų registravimu bei pardavimų vystymu visame pasaulyje (taip pat ir JAV). Farmacijos holdingui priklausys ir UAB „Ilsanta“, kurios įsigijimas šiuo metu vykdomas. UAB „Ilsanta“ vykdo medicinos priemonių bei įrangos platinimą. Po įsigijimo ketinama išplėsti įmonės kompetencijas ir tradicinę veiklą papildyta naujais produktais. Planuojama, kad šios įmonės bazėje bus plėtojami tarptautiniai visų grupės įmonių produktų pardavimai. Dar viena įmonė „NTV Logistic“ (nuo žodžio „Nativita“) organizuos farmacijos produktų distribuciją bei rūpinsis logistika.

Farmacija – sritis, kurioje matome didelį verslo potencialą. Šis sektorius mums įdomus tiek dėl pačios specifikos – daug mokslo, tyrimų, atradimų, tiek verslo prasme – aukšti įėjimo į rinką barjerai, tačiau ir didelė investicinė grąža. Kurdami “Pharnasanta Group“ remsimės jau turima patirtimi, kurią įgijome plėtodami „Avia Solutions Group“. Samdydami ambicingus darbuotojus, pritaikydami labiausiai pasiteisinusius verslo modelius bei turėdami svarbius tarptautinius ryšius, tikimės tapti solidžia farmacine grupe. Farmacija, aviacija ir IT – trys pagrindinės kryptys, į kurias labiausiai koncentruosimės ir toliau aktyviai vystysime“, – ambicingus planus atskleidė AB „ŽIA valda“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis.

Pagrindinis “Pharnasanta Group“ holdingo akcininkas, kuriam su susijusiais asmenimis priklauso 57,5 % akcijų – AB „ŽIA valda“, sėkmingai vykdanti projektus aviacijos, nekilnojamo turto, žemės ūkio bei kitose srityse. „ŽIA valda“ interesus holdinge atstovauja Linas Valentukevičius, kuris bus ir holdingo valdybos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.