Darbininkai iš Ukrainos metė kaltinimus Egidijaus Dragūno tėvui: „Mus žiauriai apgavo“

Daugiabutį namą Kupiškyje renovuojantys darbininkai iš Ukrainos kaltina dainininko Egidijaus Dragūno tėvą Joną Dragūną, kad šis esą neatsiskaito su žmonėmis. Darbininkai sako neatgaunantys po kelis tūkstančius eurų ir negalintys grįžti namo.

Darbininkai sako neatgaunantys po kelis tūkstančius eurų ir negalintys grįžti namo. <br> Lrytas.lt koliažas/ Stopkadrai
Darbininkai sako neatgaunantys po kelis tūkstančius eurų ir negalintys grįžti namo. <br> Lrytas.lt koliažas/ Stopkadrai
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija, reporterė Kristina Ragauskienė, Kupiškis

Nov 2, 2017, 9:51 PM, atnaujinta Nov 2, 2017, 10:11 PM

Selo tėvas Jonas Dragūnas yra bendrovės „Užupio statyba“ generalinis direktorius. Ši įmonė prieš kelerius metus pasiūliusi mažiausią kainą laimėjo namo renovacijos konkursą. Darbininkus iš užsienio samdo subrangovas Lenkijos statybos įmonė.

„Mums baigiasi vizos, turim važiuoti namo, bet negalim, kaip grįši be pinigų. Ką man žmona ir vaikai pasakys? Vaikai mano maži... ką man pasakys, kad nesumokėjo“, – „Lietuvos ryto“ televizijai kalbėjo Viktoras, vienas iš darbininkų iš Ukrainos. Mažamečių vaikų tėvas sako be vaistų jau naktimis neužmiegantis. Už atliktus darbus jis tikina neatgavęs dviejų su puse tūkstančio eurų

„Niekada nepagalvojom, kad taip pasielgs su mumis, kad taip apgaus žiauriai, niekada nemanėm“, – kalbėjo ukrainietis.

Pas šeimą nekantrauja grįžti ir greitai 40 švęsiantis Andrejus.

„Kol kas kambary sėdim, laukiam, taip ir laikas praeina“, – sakė vyras.

Jis į Lietuvą tikina važiavęs dėl geresnio kąsnio.

„Darbo nėra, uždarbio nėra, kainos europinės, dėl to ir važiuojam čia tikėdamiesi užsidirbti. Namie ką užsidirbsi, nieko“, – sakė ukrainietis Andrejus.

Darbininkai sako neturintys pinigų net grįžti į tėvynę. Užsieniečiams gelbsti gyventojai. Kas uogiene, kas obuoliais vaišina.

„Duodu obuolių, sodas didelis, bet vien obuoliais žmonės negi pragyvens, reikia ir stipresnio. Kaip čia yra nežinau, kitus pastebiu, per kelis mėnesius gatava, restauruota“, – kalbėjo restauruojamo daugiabučio gyventojas Vytautas.

Kita jo gyventoja Rima sakė žinanti, kad įmonės savininkas ar direktorius yra Jonas Dragūnas, tačiau apie jį geru žodžiu neatsiliepė: „ Arogantiškas vyras, pasipūtęs, labai nenorintis nė jokių tokių vesti pokalbių“.

„Pasakysiu sąžiningai, į kiekvieną parduotuvę užeini klausia, kur dirbi? Sakai pas Dragūną. Nei apie jį, nei apie sūnų gero neišgirsi, nuo Vilniaus 150 kilometrų, o vis tiek jį žmonės žino – ir vieną, ir kitą“, – kalbėjo darbininkas iš Ukrainos Zenak.

Užsieniečius samdančios subrangovo įmonės vadovas tikina su darbininkais negalintis atsiskaityti, nes jam nesumoka už namo renovaciją atsakinga „Užupio statyba“. Esą iš Jono Dragūno girdi tik pažadus.

J.Dragūnas pokalbiu telefonu „Lietuvos rytas“ televizijos žurnalistams aiškino, kad jis atsakingas tik už techniniuis dalykus: „Aktai priduoti, kada gausim pinigus tada atsiskaitinėsim. Yra terminai, man kasdien pinigų niekas nemoka, kada užsakovas sumoka, aš sumoku jiems“.

Daugiabutį administruojančios bendrovės atstovas Sigitas Dulksnys aiškino, kad atsiskaitymas su darbininkais yra tikrai ne jų reikalas, yra jau jų vidinis reikalas.

„Mūsų reikalas atsiskaityt su rangovu, kada jis atlieka darbus. Mokėjimas darbininkams nepriklauso nuo mūsų finansavimo , čia yra atsiskaitymas tik už objekto darbus“, – sakė S.Dulksnys.

„Užupio statyba“ daugiabučio renovacijos konkursą laimėjo pasiūliusi mažiausią kainą. Gyventojai piktinasi, kad prieš kelerius metus pradėti darbai vis nesibaigia. O anksčiau dirbę darbininkai ir broko paliko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.