Dariaus Mockaus koncerno valdoma įmonė „Stumbro“ darbuotojams atskleidė savo planus

Verslininko Dariaus Mockaus koncerno „MG Baltic“ valdoma alkoholio gamybos įmonių grupė „MV Group Production“ kitų metų pradžioje iš Kauno į „Alitos“ gamyklą Alytuje svarsto perkelti tris pilstymo linijas ir produkcijos sandėlius.<br>D.Umbraso nuotr.
Verslininko Dariaus Mockaus koncerno „MG Baltic“ valdoma alkoholio gamybos įmonių grupė „MV Group Production“ kitų metų pradžioje iš Kauno į „Alitos“ gamyklą Alytuje svarsto perkelti tris pilstymo linijas ir produkcijos sandėlius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 9:48 AM, atnaujinta Nov 14, 2017, 9:54 AM

Verslininko Dariaus Mockaus koncerno „MG Baltic“ valdoma alkoholio gamybos įmonių grupė „MV Group Production“ kitų metų pradžioje iš Kauno į „Alitos“ gamyklą Alytuje svarsto perkelti tris pilstymo linijas ir produkcijos sandėlius.

Gamyklas „Stumbras“, „Alita“ ir „Anykščių vynas“ valdančios bendrovės „MV Group Production“ vadovybė Kauno „Stumbro“ darbuotojams ir Lietuvos Maistininkų profesinės sąjungos atstovams pristatė šiuo metu ruošiamą gamyklos modernizavimo projektą.

Projektas būtų vykdomas palaipsniui: pirmuosius darbus planuojama pradėti kitų metų kovą, o jį visiškai užbaigti numatoma per trejus metus. Įgyvendinus modernizavimo projektą, reikšminga gamybinės veiklos dalis ir toliau būtų tęsiama istorinėje „Stumbro“ gamykloje Kaune.

„Gamykla „Stumbras“ įsikūrusi centrinėje Kauno miesto dalyje, kas kelia nepatogumų tiek mums, tiek miestiečiams. Viena vertus, į gamyklą ir iš jos kasdien dešimtis kartų vyksta triukšmą keliantys krovininiai automobiliai, sunkinantys eismo sąlygas mieste. Kita vertus, tokia gamyklos padėtis gerokai riboja galimybes ją plėsti. Siekiame didinti „Stumbro“ gamybos apimtis, eksportą, tačiau dabartinėmis sąlygomis tai padaryti itin sudėtinga“, – komentuoja Algirdas Čiburys, „MV Group Production“ generalinis direktorius.

Šiuo metu, konsultuojantis su profesine sąjunga, rengiamas detalus projekto įgyvendinimo planas. Jis bus galutinai patvirtintas tik pabaigus konsultacijas su darbuotojais bei visomis suinteresuotomis šalimis. Tiek bendrovė, tiek ir profesinė sąjunga siekia, kad perkeliant dalį gamybos ir sandėliavimo veiklos, būtų užtikrintos kuo geresnės darbo sąlygos „Stumbro“ darbuotojams.

„Mums, darbuotojų atstovams, svarbu, kad būtų išsaugomos darbo vietos bei užtikrintos geros darbo sąlygos. Buvome informuoti, kad dėl numatomų pokyčių gamykloje galimas minimalus darbo vietų skaičiaus kitimas, tačiau didelė dalis „Stumbro“ gamyklos darbuotojų liks dirbti Kaune.

Likusiai daliai planuojama siūlyti dirbti Alytuje, ketinama organizuoti įmonės transportą. Projekto įgyvendinimas dar derinamas, todėl lauksime patikslinimų ir sieksime, kad visos procedūros būtų vykdomos remiantis galiojančia kolektyvine sutartimi ir Darbo kodeksu“, – sako Maistininkų profsąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.

„Esame tris gamyklas valdanti įmonė, tad turime išskirtinę galimybę tarpusavyje dalintis žiniomis ir patirtimi, kurią nuosekliai puoselėjame bei plečiame. Tai pasakytina ir apie darbuotojus: siekiame, kad jie tęstų veiklą mūsų gamyklose ir po planuojamos pertvarkos. Todėl šiandien aptarę planus su visais darbuotojais, artimiausiu metu su kiekvienu iš jų papildomai kalbėsime individualiai ir drauge ieškosime tinkamiausių sprendimų“, – pažymėjo A. Čiburys.

Jo teigimu, bendrovė nuolat siekia gerinti darbo sąlygas. Kitais metais planuojama peržiūrėti darbo užmokesčio biudžetą ir numatoma, kad darbo užmokestis visose trijose gamyklose vidutiniškai kils iki 10 proc.

Vykdant „Stumbro“ modernizavimo projektą, Kaune ir toliau būtų gaminami tradiciniai lietuviški gėrimai, tokie kaip „Stumbras vodka“ degtinė, trauktinė „Devynerios“, jų ekstraktas. Ilgainiui, atnaujinant gamyklą, Kauno centre planuojama kurti unikalią erdvę, kurioje liks istorinė „Stumbro“ gamykla ir muziejus.

Dalį gamybinės ir sandėliavimo veiklos iš Kauno planuojama perkelti į „Alitos“ gamyklą, kuri įsikūrusi patogiai pasiekiamoje vietoje, Alytaus pakraštyje. Čia įrengti nauji, daugiau nei 11 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai. Pernai į gamyklos plėtrą investuota 6 mln. eurų.

AB „MV GROUP Production“ – viena didžiausių alkoholinių gėrimų gamybos įmonių, valdanti „Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas. Įmonėje šiuo metu dirba 435 darbuotojai. Trijose gamyklose viso veikia 16 gamybos linijų. AB „MV Group Production“ apyvarta 2016 m. sudarė 54,8 mln. Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.