KTU ir „Vilnius Tech Park“ bendrystės vizija: inovacijų ir startuolių ekosistemos tvarumas Lietuvoje

„Vilnius Tech Park“, didžiausias technologijų startuolių parkas Lietuvoje, vienijantis startuolius, investuotojus, rizikos kapitalo fondus bei verslo atstovus, pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Kauno technologijos universitetu (KTU). Vienas svarbiausių „Vilnius Tech Park“ tikslų – startuolių ekosistemos kūrimas ir bendruomenės būrimas, siekiant užtikrinti sparčią inovacijų plėtrą Lietuvoje. KTU yra įkūręs ir vystantis pirmąjį Lietuvoje akademinį startuolių inkubatorių KTU „Startup Space“.

  Vienas svarbiausių „Vilnius Tech Park“ tikslų – startuolių ekosistemos kūrimas ir bendruomenės būrimas, siekiant užtikrinti sparčią inovacijų plėtrą Lietuvoje.<br>Įmonės nuotr.
  Vienas svarbiausių „Vilnius Tech Park“ tikslų – startuolių ekosistemos kūrimas ir bendruomenės būrimas, siekiant užtikrinti sparčią inovacijų plėtrą Lietuvoje.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 1:50 PM

Pagrindinė KTU ir „Vilniaus Tech Park“ bendradarbiavimo misija – kurti ir perduoti žinias bei novatoriškas technologijas darniai valstybės raidai ir inovacijų plėtojimui, formuoti atvirą talentus ir lyderius įkvepiančią kūrybinę aplinką.

Sutartį KTU Santakos slėnyje pasirašė „Vilnius Tech Park“ vadovas Darius Žakaitis ir prof. Asta Pundzienė, laikinai einanti Mokslo ir inovacijų prorektorės pareigas KTU universitete. Renginyje taip pat dalyvavo Nacionalinio Inovacijų ir Verslo Centro (NIVC) vadovas dr. Mindaugas Bulota bei KTU „Startup Space“ vadovas Donatas Smailys. Vadovai paantrino, kad šiuo bendradarbiavimu siekiama sukurti vertės grandinę nuo inovatyvios idėjos išgryninimo iki verslo modelio išvystymo, nešančio naudą visos šalies ekonomikai bei kurti ir plėtoti inovacijų ekosistemą šalies mastu.

KTU Nacionalinis inovacijų ir verslo centras – Universiteto neakademinis padalinys atsakingas už tarptautiniu ir nacionaliniu lygiu pripažintų žinių bei technologijų perdavimą, intelektinės nuosavybės valdymą ir apsaugą, atviros prieigos centro (APC) valdymo sistemos vystymą bei APC informacinės sistemos koordinavimą ir valdymą, inovatyvius produktus Universitete kuriančių komandų formavimąsi ir vystymąsi, jaunojo verslo – startuolių, atžalinių įmonių kūrimą ir vystymą, verslumo ir inovacijų kultūros KTU bei šalyje plėtojimą ir sklaidą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.