Lietuvos banko Priežiūros tarnyba kuria naują priežiūros formą – vizitus

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba kuria naują priežiūros formą – vizitus, kurių metu rinktų informaciją ir teiktų finansų rinkos dalyviams konsultacijas bei metodinę pagalbą.

Lietuvos bankas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos bankas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2017, 9:21 AM

„Šie vizitai – tai draugiškos priežiūros dalis, tikimės, kad jie padėtų efektyviau vertinti padėtį šalies finansų rinkoje. Nagrinėdami jos tendencijas, analizuojame įvairius aspektus, įskaitant rizikas. Manome, kad tokia forma, kai rinkos dalyviai priežiūros specialistus vertintų kaip konsultantus, skatintų glaudesnį bendradarbiavimą, kuris būtų naudingas abiem pusėms“, – sako Lietuvos banko Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Mindaugas Šalčius.

Numatoma, kad vizitų metu Lietuvos banko specialistai rinks informaciją apie įmonės veiklą, ją analizuos, sistemins ir vertins. Esant poreikiui konsultuos ir teiks metodinę pagalbą. Vizitas truktų ne ilgiau kaip penkias darbo dienas. 
Šią iniciatyvą Lietuvos banko Priežiūros tarnyba rinkos dalyviams pristatė šių metų lapkričio pradžioje. Vizitų organizavimo tvarka ir kiti aspektai aprašyti nuostatuose, kuriuos dar turės patvirtinti Lietuvos banko valdyba.

Siekis sukurti pažangią ir patrauklią finansų sektoriaus reguliacinę ir priežiūrinę aplinką yra viena iš strateginių Lietuvos banko 2017–2020 m. veiklos krypčių

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.