Kodėl verta būti „Linavos“ nariu?

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ vienija 880 narių. Tai įmonės, vežančios keleivius arba krovinius kelių transporto priemonėmis ar teikiančios su šiuo verslu susijusias paslaugas.

 M.Patašiaus nuotr.
 M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2017, 9:47 AM

Neseniai kandidate į asociacijos „Linava“ narius tapo bendrovė „Vidcargo“. Kodėl apsisprendė tokiam žingsniui, kokie yra narystės asociacijoje privalumai, apie tai kalbamės su „Vidcargo“ vadovu Vidmantu Petkevičiumi.

– Kokie argumentai lėmė jūsų sprendimą stoti į asociaciją „Linava“? Kokią narystės asociacijoje naudą įžvelgiate?

– Nauda neabejotina ir privalumų yra daug. Pirmiausia tai galimybė gauti ir naudotis „TIR Carnet“ knygelėmis, kurias savo nariams išduoda asociacija. Jos ypač palengvina krovinių gabenimą į Europos Sąjungai nepriklausančias valstybes: Rusiją, Ukrainą, Baltarusiją.

Kroviniai, gabenami pagal TIR sistemą užplombuotomis kelių transporto priemonėmis, tranzito šalių pasienio muitinėse paprastai netikrinami. Tai padeda sutaupyti nemažai laiko pasieniuose ir suteikia pranašumą vežėjams, esantiems TIR sistemoje.

– Kuo dar naudinga narystė „Linavoje“?

– Tai galimybė naudotis nariams teikiamomis teisinėmis paslaugomis. „Linava“ turi sutartis su teisinėmis įmonėmis įvairiose ES šalyse ir Rusijoje. Jos gali atstovauti asociacijos nariams sprendžiant dėl draudžiamųjų įvykių, atstovauti ir konsultuoti bylose dėl darbo ir poilsio režimo pažeidimo, vairuotojų administracinės ir baudžiamosios atsakomybės, dalyvauti sprendžiant komercinius ginčus, pagelbėti kitais atvejais. Tokia pagalba užsienyje mums labai reikalinga.

– Ar jums svarbios kuro kortelės, kurias gauna asociacijos „Linava“ nariai?

– Žinau, kad „Linava“ yra pasirašiusi bendradarbiavimo susitarimą su viena pirmaujančių kuro kortelių operatorių Europoje „DKV Euro Service“.

Asociacijos nariai gauna specialias nuolaidas degalams visoje Europoje ir Baltarusijoje. „DKV Euro Service“ turi daugiau nei 54 600 degalinių bei aptarnavimo taškų tinklą 42 Vakarų bei Rytų Europos šalyse. Tai tikrai palankios sąlygos vežėjams.

– Jūs tikriausiai žinote, kad „Linava“ steigia savo draudimo bendrovę, kurios pagrindinis tikslas – sumažinti vežėjams draudimo mokesčius. Ar tai laikote dar vienu narystės asociacijoje privalumu?

– Pastaruoju metu draudimo kainos vežėjams smarkiai didėja, net po keletą kartų, kai kuriuos vežėjus jos visiškai sužlugdo. Žinoma, draudimo kainų mažinimas ir mums labai aktualus. Jei „Linavos“ įsteigta draudimo bendrovė vežėjus draus mažesnėmis negu dabar kainomis, mus tai labai džiugins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.