Nuo kito mėnesio „Smiltynės perkėlos“ paslaugos – jau 24 valandas per parą

Valstybės valdomai bendrovei „Smiltynės perkėla“ išmanumo, iniciatyvumo ir drąsos keistis netrūksta. Šiemet vizualinį veidą atnaujinusi bendrovė jau gruodį pradeda dirbti visą parą ir toliau lieka ištikima savo vizijai – teikti klientų lūkesčius atitinkančias viešojo vandens transporto paslaugas.

Daugiau nuotraukų (1)

Rita Šakinytė

Nov 28, 2017, 9:08 AM

Šiemet įmonė iš esmės pakeitė savo vizualinį veidą – atnaujino logotipą ir pristatė visuomenei naują šūkį „Jungiame krantus!“. Kadangi daugeliui „Smiltynės perkėlos“ keltai asocijuojasi su atostogų pradžia, naujajam logotipui kurti panaudotas gerai visiems atpažįstamas kelto grindų raštas, kuris ir tapo pagrindiniu perkėlos simboliu.

Ankstesnis bendrovės prekės ženklas nesikeitė daugiau nei 20 metų. Per tą laiką pasikeitė įmonės vertybės, pagrindiniai tikslai, atsivėrė daugiau veiklos, bendrovė tapo šiuolaikiškesnė.

Pasikeitė ne tik bendrovės logotipas ir šūkis, bet ir komunikacijai su klientais naudojami šriftai, spalvos ir kiti grafiniai elementai: informaciniai stendai, skiriamieji ženklai, išorinė reklama ir kt. Kliento emocijoms sustiprinti pasitelktos fotografijos, žadinančios sentimentus, su atostogomis susijusius jausmus.       

Naujojo prekės ženklo koncepciją bendrovei parengė UAB „New Agency“.

Užteks trijų skaičių

Nuo šių metų spalio mėn. pasikeitė naktinių kelto reisų organizavimo tvarka Naujojoje perkėloje. Neringos gyventojams nebereikia prieš 4 val. bendrovės dispečeriams pranešti apie planuojamą persikėlimą keltu naktį arba anksti ryte. Šie reisai įtraukti į grafiką, todėl pakanka į Naująją perkėlą atvykti likus bent 10 min. iki reiso pradžios.

Taip pat buvo pakoreguotas keltų grafikas – suvienodintas kelto išvykimo laikas tiek iš Klaipėdos, tiek iš Smiltynės. Tereikia įsidėmėti tris skaičius: keltas išvyksta „:00“, „:20“ ir „:40“ min.

Esminis pokytis „Smiltynės perkėlos“ klientų laukia šių metų gruodį, kai Naujojoje perkėloje keltai pradės dirbti visą parą. Planuojama, kad jie kursuos kas valandą visą naktį.

Visa informacija – telefone

2016 m. vasarą AB „Smiltynės perkėla“ klientams buvo pristatyta mobilioji programėlė Keltas.lt. Ji nemokama, todėl ją į savo išmaniuosius telefonus gali parsisiųsti kiekvienas tiek „Android“, tiek „iOS“ programines įrangos naudotojas.

Programėlė išsiskiria tuo, kad visi keltų maršrutai ir tvarkaraščiai pateikti viename programėlės lange.

Šiai programėlei nereikia interneto ryšio – laikas iki kito kelto skaičiuojamas ir jam nesant. Tačiau internetas būtinas informacijai atnaujinti, tarkime, keltams plaukiant ne pagal tvarkaraštį arba pasitikrinti, ar prie Naujosios perkėlos Smiltynės pusėje nėra susidariusių transporto eilių.

Keltų bilietai – internetu

Pristatyta mobilioji programėlė Keltas.lt tapo patogia priemone keltų bilietams įsigyti tiesiog pakeliui į perkėlą. Pirkti keltų bilietus naudojantis mobiliąja programėle Keltas.lt bendrovė pasiūlė šios vasaros sezono pradžioje. Privalumas tas, kad įėjimo į keltus varteliai bilietus nuskaito tiesiogiai iš telefono aparato, – išsispausdinti jų nereikia. Tiesa, kol kas kelto bilietus šiuo būdu įsigyti gali tik keleiviai ir dviratininkai, kuriems netaikoma nuolaidų. Bilietai transportui ir keleiviams su lengvatomis, kaip ir anksčiau, parduodami kasose.

Programėlė leidžia pasirinkti mokėjimą per banką, per mobiliojo ryšio operatorių arba mokėjimą kredito kortele. Vienu metu rekomenduojama nusipirkti daugiau bilietų. Juos galima panaudoti pagal poreikį bet kuriuo metu Senojoje arba Naujojoje perkėlose.

Tereikia pasirinkti, kiek galiojančių ir kokių (pėsčiojo, keleivio su dviračiu ar keleivio su vežimėliu arba bagažu) bilietų norima panaudoti. Būtina žinoti, kad, bilietą perkant internetu, banko ir mobiliojo ryšio operatoriaus mokesčiai už pavedimą nėra įtraukti į bilieto kainą.

Tiesa, pirmą kartą per programėlę Keltas.lt bilietus perkantiems klientams būtina prisiregistruoti. Be to, reikia žinoti, kad perkant keleivio bilietus internetu būtina atsisiųsti naujausią programėlės Keltas.lt versiją, jei telefone nėra nustatyti automatiniai atnaujinimai.

Tapo meno kūriniu ant vandens

Šiemet bendrovei, tiksliau, vienam jos keltų, teko dalyvauti netradiciniame projekte. Iš Pietų Afrikos Respublikos kilęs menininkas Ricky Lee Gordonas ant kelto „Baltija“ sukūrė tapybišką meno darbą pasakos „Eglė žalčių karalienė“ motyvais.

Menininką atvykti į Klaipėdą pakvietė festivalio „EDIT Klaipėda Street Art“ kuratorės. Šis neeilinis meno projektas buvo malonus iššūkis ne tik menininkui, bet ir visam „Smiltynės perkėlos“ kolektyvui.

Kadangi keltas „Baltija“ buvo ruošiamas planiniam remontui doke, idėja jį paversti meno kūriniu ant vandens buvo priimta iš karto. Projektas buvo įgyvendintas festivalio organizatorių lėšomis.

Planuojama, kad kitąmet neatpažįstamai pasikeis ir kiti bendrovės „Smiltynės perkėla“ keltai. Ant bortų atsiras piešiniai, susiję su plaukimu, sportu, atostogomis.

Naujoji perkėla taps nauja

Iki šiol Naująja perkėla vadinamo keleivių terminalo laukia didžiulės permainos – ruošiamasi iš esmės pertvarkyti teritoriją. Po rekonstrukcijos Naujoji perkėla pasikeis neatpažįstamai.

Projektas bus įgyvendinamas trimis etapais. Per pirmą etapą bus sutvarkyti inžineriniai tinklai, įvažiavimai su daugiau kasų, eismo juostos. Pastarųjų numatyta tiek, kad Naujosios perkėlos teritorijoje kelto laukiančių automobilių tilptų daugiau ir jų eilė netrikdytų eismo Minijos gatvėje net piko metu. Jau parengtas teritorijos rekonstravimo techninis projektas, iš savivaldybės gautas statybą leidžiantis dokumentas.

Per antrąjį etapą bus imamasi priemonių, kad padidėtų automobilių įvažiavimo ir išvažiavimo greitis. Planuojama į keltus ir iš jų judėti dviem eilėmis. Dėl to bus atliekama pakeliamųjų tiltelių ir keltų aparelių rekonstrukcija. Šiuo metu vykdomi projektavimo darbai. Iki metų pabaigos turėtų būti gautas statybų leidimas.

Visi pastatai bus tvarkomi per trečiąjį etapą. Jau patvirtintas teritorijos detalusis planas. Ruošiamasi statinių projektavimo konkursui. Keleiviams ir administracijai numatomas pastatas atsiras išilgai krantinės. Antrame jo aukšte planuojama terasa, į kurią laisvai patekti ir pasigrožėti mariomis galės ne tik perkėlos klientai, bet ir visi norintieji. Čia turėtų būti įrengta ir kavinė.

Po rekonstrukcijos perkėloje atsiras miesto autobusų stotelė. Keleiviams atvykti į keltą taps dar paprasčiau.

Naujosios perkėlos teritorijos pertvarkymo darbus bendrovė buvo suplanavusi pradėti 2016 m. rudenį ir užbaigti iki šių metų vasaros pradžios, tačiau dėl teismų procesų užsitęsus viešųjų pirkimų procedūroms dar nėra parinktas statybų rangovas. Tikimasi, kad iki šių metų pabaigos šis konkursas bus baigtas ir teritorijos rekonstrukcija prasidės 2018 m. pavasarį, iki vasaros sezono pradžios, ir bus užbaigta rudenį.

Įvertino socialinę atsakomybę

Š.m. kovo 23 d. Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) apdovanojo socialiai atsakingas uostamiesčio įmones. AB „Smiltynės perkėla“ skirtas apdovanojimas „Už mūsų Klaipėdą“. Bendrovė įvertinta už išskirtinį dėmesį visuomeninėms ir socialinėms iniciatyvoms.

Šiemet šeštą kartą KPA organizuoto Atsakingo verslo konkurse išskirtos net keturios nominacijos, dėl kurių varžėsi 12 asociacijos veikloje dalyvaujančių įmonių. Konkurso tikslas – pagerbti įmones, kurios praėjusiais metais padarė didžiausią pažangą auginant verslą, rūpinantis darbuotojais ir aplinka, plėtojant visuomenines iniciatyvas ir kt.

Konkurso organizatoriai pagal specialią metodiką vertino įmonių darbuotojų skatinimo priemones, aplinkosaugą, dalyvavimą miesto visuomeniniame gyvenime, skirtą paramą ir labdarą, studentų, atlikusių praktiką įmonėje, skaičių ir kt.

Šiemet AB „Smiltynės perkėla“, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos paramos ir labdaros įstatymu ir bendrovės paramos teikimo tvarka, skyrė paramą paslaugomis (neatlygintinai perkėlė keltais per Kuršių marias) ne vienai socialiai remtinai įstaigai. Taip pat parėmė Klaipėdos regione vykstančius kultūros ir sporto renginius. Paramai skirta kiek daugiau nei 13 tūkst. eurų.

Laivas „Smiltynė“ – ant bangos

Pamėgtu greitaeigio laivo „Smiltynė“ maršrutu Klaipėda–Juodkrantė–Nida ir atgal šiemet keleiviai buvo plukdomi ketvirtą kartą. Šio laivo paslaugomis per vasarą pasinaudoja apie 15 tūkst. žmonių.

Žiemos sezono laikotarpiu greitaeigis laivas „Smiltynė“ sėkmingai išnuomotas Belgijos kompanijai „Aqualiner B.V.“ – katamaranas plukdo keleivius Šeldės upe Antverpene.

Laivo nuomos sutartis pasirašyta pusei metų. Po to jis bus pargabentas į Klaipėdą ir nuo gegužės pradžios vėl plukdys keleivius iš Klaipėdos į Nidą ir atgal.

Skaičiai ir faktai

- Per 2017 m. 9 mėn. AB „Smiltynės perkėla“ keltų paslaugomis pasinaudojo 1900 tūkst. keleivių ir dviratininkų, t.y. 2 proc. daugiau nei 2016 m. per tą patį laikotarpį. Transporto priemonių perkelta 566 tūkst. – 5 proc. daugiau nei 2016 m. Perkėlimo srautai didėjo visose transporto priemonių kategorijose, išskyrus motociklų.

- 2017 m. 9 mėn. neatlygintino perkėlimo lengvata suteikta 217 tūkst. transporto priemonių, arba 7 proc. daugiau nei 2016 m. Keleiviams suteiktų neatlygintino perkėlimo lengvatų skaičius 2017 m. sudarė 178 tūkst., arba 6 proc. daugiau nei 2016 m.

- Per 9 mėn. laikotarpį bendrovės pajamos sudarė 4272 tūkst. eurų, gauta 255 tūkst. eurų daugiau nei 2016 m. Bendrovė išleido 3224 tūkst. eurų, t.y. 3 proc. daugiau nei 2016 m. Išlaidos didėjo dėl keltų remonto.

- 2017 m. 9 mėn. bendrovės pelnas siekė 1048 tūkst. eurų. Uždirbta 20 proc. daugiau nei tuo pačiu 2016 m. laikotarpiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.