Pertvarka Finansų ministerijoje: darbuotojai įspėti dėl pareigybės panaikinimų

Nuo rudens Finansų ministerijoje vykdoma organizacijos pertvarka. Prieš mėnesį 173 ministerijos darbuotojai gavo lapelius, kuriuose informuojama apie jų pareigybės panaikinimą. 

Peržiūrėjus visų skyrių veiklą ir funkcijas, dalies pareigybių buvo atsisakyta.<br>T.Bauro nuotr.
Peržiūrėjus visų skyrių veiklą ir funkcijas, dalies pareigybių buvo atsisakyta.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2017, 1:26 PM, atnaujinta Nov 28, 2017, 1:27 PM

„Kartu su departamentų ir skyrių vadovais peržiūrėjome, kurios veiklos funkcijos dubliuojasi, kurios jau perkeltos į elektroninę erdvę, kokių reikia naujų. Taigi patobulinome ministerijos struktūrą, atsisakėme neefektyvių sprendimų bei sugalvojome naujų būdų, kaip efektyvinti veiklą ir labiau įtraukti darbuotojus“, - komentavo finansų ministro patarėja Rita Rekašiūtė Balsienė.

Jos teigimu, peržiūrėjus visų skyrių veiklą ir funkcijas, dalies pareigybių buvo atsisakyta. Kiek tiksliai darbuotojų tai palies, neaišku: „Siekiant efektyvumo ir optimizavimo - kai kas jungiama, kai ko atsisakoma, kuriama nauja, todėl, kol nebaigtas visas procesas, neturime ir galutinių skaičių“.

Finansų ministerijos pertvarką planuoja baigti iki kitų metų kovo 1 dienos. 
„Tačiau labai norime pabrėžti - kad išdalinti lapeliai - jokiu būdu ne atleidimai. Toks yra teisės aktais nustatytas pertvarkos reglamentavimas“, - patikslino R.Rekašiūtė-Balsienė. 

Pagal LR įstatymus, valstybės tarnautojas, kurio pareigybė naikinama, paskiriamas į kitas to paties lygio ir kategorijos valstybės tarnautojo pareigas, o jei tokių pareigų nėra ir valstybės tarnautojas sutinka – į žemesnės kategorijos pareigas. Jei iki pareigybės panaikinimo valstybės tarnautojas į kitas pareigas nepaskiriamas, jis iš pareigų atleidžiamas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.