„Publicum” ir „Idea” grupės vienijasi po „Havas” vėliava

​„Publicum Group” ir „Idea Group” jungiasi į didžiausią Baltijos šalyse komunikacijos grupę, kuri visame regione atstovaus pasaulinį komunikacijos tinklą „Havas” ir kitais metais pradės veikti šiuo vardu.

 „Publicum” ir „Idea” grupių vadovai Ričardas Jarmalavičius ir Mark Eikner.
 „Publicum” ir „Idea” grupių vadovai Ričardas Jarmalavičius ir Mark Eikner.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-05 13:28

​„Publicum Group” ir „Idea Group” jungiasi į didžiausią Baltijos šalyse komunikacijos grupę, kuri visame regione atstovaus pasaulinį komunikacijos tinklą „Havas” ir kitais metais pradės veikti šiuo vardu.

Pasak „Publicum Group” valdybos pirmininko Ričardo Jarmalavičiaus, dviejų lyderiaujančių Baltijos šalyse komunikacijos grupių jungimasis yra nuoseklus ir logiškas atsakymas šiuolaikiniams rinkos iššūkiams.

„Stipriausi profesionalai ir moderniausios komunikacijos inovacijos turi būti vienoje vietoje ir vieningai dirbti klientui”, – sako R. Jarmalavičius.

Diegs „Havas” standartus

Pradėtos procedūros reorganizuojant abiejų grupių agentūrų valdymą per Estijoje įsteigtą bendrą įmonę „Baltic Media Holding OÜ”. Ši įmonė nuo pernai jau valdo abiejų grupių žiniasklaidos planavimo agentūras.

Užbaigti sandorį ir pristatyti struktūrą Baltijos šalyse pagal tarptautinius „Havas” standartus planuojama pirmą kitų metų pusmetį, prieš tai gavus konkurenciją prižiūrinčių institucijų leidimus. Iki tol abi grupės savo veiklą tęsia savarankiškai, grupių įmonių veiklos organizavimas nesikeičia.

Viso „Publicum” ir „Idea” grupėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veikia 20 agentūrų, teikiančių ryšių su visuomene, žiniasklaidos planavimo, reklamos kūrybos, skaitmeninės rinkodaros bei kitas komunikacijos paslaugas.

Jose dirba per 250 specialistų, bendra apyvarta 2017 metais viršys 40 mln. eurų.

Dabartiniai „Publicum” ir „Idea” grupių vadovai Ričardas Jarmalavičius ir Mark Eikner veiks būsimos „Havas” grupės Baltijos šalyse valdyboje.

Lietuvoje „Havas” grupei vadovaus Šarūnas Mikelevičius, ligšiolinis agentūros „Havas Media” direktorius.

Mato naujų galimybių

Kaip teigia M. Eikner, visos stiprybės, kuriomis kiekvienoje iš Baltijos šalių garsėja abiejų grupių agentūros, išlieka. Tačiau, pasak jo, atsiveria naujos galimybės agentūrų klientams ir darbuotojams.

„Suvienytos pajėgos ir kompetencijos leis realizuoti pačius ambicingiausius tarptautinių ir vietos klientų poreikius visose trijose šalyse. Savo ruožtu darbuotojams atsiveria neribotos tobulėjimo ir savęs realizavimo galimybės”, – sako „Idea Group” valdybos pirmininkas.

Š. Mikelevičiaus teigimu, „Havas” bus labiausiai integruota grupė visoje Baltijos šalių komunikacijos rinkoje.

„Šiuolaikiniai tyrimų ir planavimo metodai bei įrankiai, strateginės įžvalgos, kūrybiški ir inovatyvūs sprendimai – visa tai yra efektyvu ir pamatuojama tik tada, kai klientui dirba vieninga komanda. Pasaulyje pasitvirtinusius „Havas” standartus keliame ir į Lietuvą”, – sako formuojamos „Havas” grupės vadovas.

Lyderiaujančios grupės

1835 m. Paryžiuje įkurta „Havas” yra viena iš didžiausių pasaulyje komunikacijos grupių, kurios apyvarta praėjusiais metais viršijo 2,2 mlrd. eurų. Grupės įmonėse daugiau nei 100 šalių dirba per 20 tūkst. darbuotojų.

Nuo 2001-ųjų Lietuvoje veikianti „Publicum“ grupė šiuo metu vienija 5 įvairių komunikacijos sričių agentūras. Grupės įmonių bendros pajamos 2016 metais išliko stabilios – viršijo 8,6 mln. eurų, tuo tarpu tiesioginės pajamos padidėjo 15 proc. ir siekė 3,6 mln. eurų.

1996 m. veiklą pradėjusi „Idea Group“ jungia 15 komunikacijos bendrovių Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Per 2016 m. grupės įmonės pajamas išaugino 20,8 proc. ir siekė 29 mln. eurų, tiesiogines pajamas – 9 proc. iki 7 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.