Į prabangaus „Marriott“ Palangoje statybas tiesiasi užsieniečių rankos

Kalbos virsta darbais – Palangoje jau gali prasidėti viešbučio, kuris priklausys didžiausiam pasauliniam tinklui „Marriott“, statybos. Tiesa, technika kurorte į numatytą sklypą išriedės tiktai pavasarį.

Viešbutis „Marriott“ turėtų iškilti virš šios požeminės automobilių aikštelės.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Viešbutis „Marriott“ turėtų iškilti virš šios požeminės automobilių aikštelės.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2017-12-05 09:25

Palangos S.Nėries gatvės pabaigoje esančiame sklype viešbutį „Marriott“ statyti užsimojusi koncerno „Ikea“ įmonių grupei priklausanti nekilnojamojo turto bendrovė „Vastint Lithuania“ gavo statybų leidimą.

Šį mėnesį įmonė pradės rangovo paieškas, kurios truks mažiausiai du mėnesius.

Tiesa, privalomos konkurso procedūros gali trukti dar ilgiau, nes rangovo ieškoma ir užsienyje.

Investicijų neatskleidžia

„Dar nebaigus projektavimo darbų jau buvome sulaukę Lenkijos ir Latvijos statybos įmonių susidomėjimo šiuo projektu“, – teigė tarptautinį rangovo konkursą skelbsiančios „Vastint Lithuania“ generalinis direktorius Kęstutis Vedeckis.

Jis sakė, kad anksčiau ieškoti rangovo ir taip taupyti laiką buvo neparanku, nes bendrovė konkursui norėjo pateikti galutinę projekto versiją, kad darbų sąmata būtų kuo tikslesnė.

K.Vedeckis nenorėjo atskleisti, kiek kainuos viešbučio „Marriott“ statyba.

Bet prieš pusantrų metų buvo kalbama apie 30 mln. eurų investiciją.

Vienas didžiausių šalyje

Būsimasis 4 žvaigždučių viešbutis „Marriott“ bus vienas didžiausių Lietuvoje. Jis turės 173 gyvenamuosius numerius, 57 SPA procedūrų patalpas, procedūroms reikalingus baseinus.

Kartu su požemine dviaukšte 200 vietų automobilių aikštele bendras viešbučio plotas sieks apie 28 tūkst. kvadratinių metrų. Dabartinė požeminės aikštelės duobė bus gilinama iki 8 metrų.

Apie 1,2 hektaro ploto sklypą užimantį viešbutį sudarys 5 atskiri korpusai nuo trijų iki penkių aukštų plokščiais stogais. Kai kuriuose korpusuose ant stogų bus įrengtos terasos.

Aplinkui išdėstytų korpusų viduryje suprojektuotas nedidelis apie 30 kvadratinių metrų lauko baseinas, į kurį numatoma tiekti jūros vandenį. Planuojama, kad iki 20 mėnesių truksiančios viešbučio statybos turėtų būti baigtos dar iki 2020 metų.

Reikėjo ilgokai derinti

K.Vedeckio teigimu, ilgokai užtruko projekto derinimas su savo prekės ženklą suteiksiančiu „Marriott“ tinklu – Palangoje statomas viešbutis atitiks visus jo standartus ir reikalavimus.

„Marriott“ keičia įvaizdžio koncepciją ir iki šiol šiam tinklui būdinga auksu tviskanti prabanga virsta skandinavišku asketizmu.

Mūsų projektas kaip tik pateko į šių pokyčių pradžią, todėl viskas užsitęsė ieškant naujojo stiliaus sprendinių.

Todėl ir pastatų fasadai iš pirmo žvilgsnio bus gana paprasti. Pavyzdžiui, kilimai vaizduos paprastų pajūrio akmenukų takelį“, – pasakojo „Vastint Lithuania“ vadovas.

Šiame viešbutyje šeimininkaus prekės ženklą „SPA Vilnius“ valdanti bendrovė „Raminora“, kuriai priklauso sveikatingumo centrai Druskininkuose, Anykščiuose ir Vilniuje.

Palangos „Marriott“ bus ypatingas dėl teikiamų sveikatinimo paslaugų, nes tokių specializuotų SPA viešbučių šis tinklas pasaulyje turi nedaug. Viešbutyje planuojama įdarbinti ne mažiau nei 250 žmonių. Trečdalį jų sudarys medicinos darbuotojai.

„Raminoros“ vadovas Valdas Trinkūnas tikisi, kad „Marriott“ vardas į Palangą pritrauks daugiau poilsiautojų iš užsienio.

Tiesa, kainomis naujokai vargu ar galės išsišokti iš kitų prabangesnių kurorto viešbučių.

V.Trinkūno nuomone, teks taikytis prie rinkos tendencijų, nes, norint išsilaikyti, metinis viešbučio užimtumas turės siekti ne mažiau nei 70 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.