Verslininkas Darius Mockus keičia verslo kryptį

Užbaigus sandorį koncernas „MG Baltic“, kurio 100 proc. akcijų priklauso koncerno prezidentui Dariui Mockui, valdys 83,31 „MG Baltic Trade“ akcijų.<br>T.Bauro nuotr.
Užbaigus sandorį koncernas „MG Baltic“, kurio 100 proc. akcijų priklauso koncerno prezidentui Dariui Mockui, valdys 83,31 „MG Baltic Trade“ akcijų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 10:55 AM, atnaujinta Dec 12, 2017, 11:25 AM

Verslininkas Darius Mockus atsisako nekilnojamojo turto bendrovės „MG Valda“ akcijų, tačiau plečia savo įtaką alkoholio versle.

MG Baltic“ viceprezidento Rolando Vingilio kontroliuojama investicijų bendrovė „Extera Baltic“ valdymo įmonei koncernui „MG Baltic“ perleidžia valdomus 25,06 proc. „MG Baltic Trade“ akcijų.

„MG Baltic Trade“ – koncerno holdingas, kontroliuojantis alkoholio gamybos, didmeninės ir mažmeninės prekybos bei logistikos paslaugų įmonių grupę.

Mainais „Extera Baltic“ perims 66,67 proc. nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „MG Valda“ akcijų ir taps vienintele šios įmonės savininke.

Užbaigus sandorį koncernas „MG Baltic“, kurio 100 proc. akcijų priklauso koncerno prezidentui Dariui Mockui, valdys 83,31 „MG Baltic Trade“ akcijų.

„Visi koncerno valdomi verslo segmentai šiuo metu veikia labai sėkmingai, todėl tai puikus metas ramiems ir gerai apgalvotiems verslo modelio gryninimo ir tobulinimo darbams atlikti. Rolandas jau kuris laikas susikoncentravęs į vieną verslo sritį, todėl aš suprantu ir palaikau jo norą sutelkti jėgas, žinias ir nuosavybę siekiant savo tikslo.

Kita vertus, mes esame bendražygiai nuo pat koncerno veiklos pradžios, todėl mūsų bendradarbiavimas ir toliau bus toks pats glaudus ir pagrįstas pasitikėjimu“, – pranešime spaudai pabrėžė D. Mockus.

„Pastaraisiais metais mano verslo interesų prioritetas akivaizdus – nekilnojamojo turto plėtra. „MG Valda“ turi daug ambicingų tikslų, kuriems pasiekti prireiks ne tik gebėjimų, bet ir galimybės žaibiškai priimti sprendimus.

Pasikeitusi akcininkų struktūra tokias galimybes suteikia. Neabejoju, kad ir ateityje „MG Valda“ tęs bendradarbiavimą su koncerno įmonėmis patalpų nuomos, statybos, nekilnojamojo turto konsultacijų srityse, tačiau tai darys jau nesusiję verslo subjektai“, – sakė R. Vingilis.

Sandorio vertė neatskleidžiama šalių sutarimu, jį užbaigti planuojama 2018 m. pradžioje.

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje įmonių grupė, valdanti 80 bendrovių. Koncernas vykdo veiklą trijose užsienio rinkose, teikia paslaugas daugiau nei dešimtyje valstybių ir eksportuoja Lietuvoje pagamintą produkciją į daugiau nei 30 pasaulio šalių.

„MG Baltic“ grupės bendrovių konsoliduoti pardavimai 2016 m. sudarė 581 mln. EUR, o priskaičiuoti mokesčiai į šalies biudžetą siekė daugiau kaip 227 mln. EUR. Koncernui priklausančiose įmonėse 2016 m. pabaigoje dirbo 3915 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.