Po skandalo dėl nepatenkintų pilotų – „Ryanair“ žingsnis

„Ryanair“ susidūrus su pilotų streikų Italijoje ir kitose šalyse grėsme, Airijos pigių skrydžių įmonė Europos pilotų profsąjungas pakvietė derėtis dėl jų pripažinimo.

Dubline įsikūrusi oro bendrovė pareiškė, jog pripažins profsąjungas, „jeigu jos suformuos „Ryanair“ pilotų komitetus ..., nes „Ryanair“ nebendradarbiaus su pilotais, kurie dirba konkuruojančioms oro bendrovėms“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Dubline įsikūrusi oro bendrovė pareiškė, jog pripažins profsąjungas, „jeigu jos suformuos „Ryanair“ pilotų komitetus ..., nes „Ryanair“ nebendradarbiaus su pilotais, kurie dirba konkuruojančioms oro bendrovėms“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 1:07 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 1:08 PM

„Kalėdų skrydžiai mūsų klientams yra labai svarbūs ir norime išvengti bet kokio nerimo ar rūpesčio, kad jie dėl kokios nors pilotų protesto akcijos galėtų sutrikti“, – pareiškė „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary. Jis pažymėjo, kad sąlyginis pasiūlymas pateiktas Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos ir Portugalijos pilotų profsąjungoms.

Dubline įsikūrusi oro bendrovė pareiškė, jog pripažins profsąjungas, „jeigu jos suformuos „Ryanair“ pilotų komitetus ..., nes „Ryanair“ nebendradarbiaus su pilotais, kurie dirba konkuruojančioms oro bendrovėms“.

„Mūsų klientų poreikiai mums yra svarbiausi. Taip pat norime išvengti jų Kalėdų skrydžių sutrikimų. Štai kodėl dabar visus klausimus su mūsų pilotais spręsime per pripažintas nacionalines profsąjungų struktūras ir tikimės, kad šios struktūros su mūsų pilotais gali būti ir bus suderintos jau Naujųjų metų pradžioje“, – pažymėjo M. O'Leary.

Pilotų profsąjungas „Ryanair“ pripažintų pirmą kartą per 32 savo istorijos metus.

„Profsąjungų pripažinimas „Ryanair“ reikš didelį pokytį, tačiau mes jau esame įgyvendinę radikalių pokyčių“, – pareiškė M. O‘Leary.

Apie pasiūlymą derėtis buvo paskelbta prieš pat „Ryanair“ pilotų ir skrydžių palydovų Italijoje penktadienį suplanuotą keturių valandų streiką.

Be to, kitą trečiadienį yra suplanavę streikuoti „Ryanair“ pilotai Airijoje ir Portugalijoje. Dėl streiko veiksmų, kurie kol kas nebuvo nurodyti, sutarė ir Vokietijoje dirbantys pilotai.

Pigių skrydžių įmonė pagal savo verslo modelį nuosekliai atsisakydavo bendradarbiauti su profsąjungomis. Tuo tarpu pilotų profsąjungos su įmone nori derėtis dėl rinkos sąlygas atitinkančio darbo ir užmokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.