Švedijos bendrovė Vilniuje steigs centrinę banko būstinę – ieško darbuotojų

„Plexian“ įmonei plečiant savo finansinių paslaugų asortimentą naujo skaitmeninio banko paslaugomis, Vilnius taps jo veiklos centru. Šiuo metu intensyviai renkama vietos komanda ir dauguma vadovaujančių asmenų, reikalingų teikiant paraišką specializuoto banko licencijai gauti, jau užimtos. Paraišką planuojama pateikti 2018 metų pradžioje. Šitaip skelbia „Plexian“ savo pranešime spaudai.

Į darbą naujajame banke „Plexian“ iš pradžių priims 10-12 aukštos kvalifikacijos specialistų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į darbą naujajame banke „Plexian“ iš pradžių priims 10-12 aukštos kvalifikacijos specialistų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į darbą naujajame banke „Plexian“ iš pradžių priims 10-12 aukštos kvalifikacijos specialistų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į darbą naujajame banke „Plexian“ iš pradžių priims 10-12 aukštos kvalifikacijos specialistų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 2:50 PM, atnaujinta Dec 19, 2017, 4:18 PM

„Rinkdamasi jurisdikciją bankui steigti, „Plexian“ valdyba iš pradžių svarstė variantus keliose Europos Sąjungos valstybėse. Vilnius pasirinktas todėl, kad Lietuvoje finansinių technologijų įmonei siūloma infrastruktūra ir teisinė aplinka yra viena palankiausių visoje Europos Sąjungoje“, – teigė „Plexian“ vykdantysis direktorius Sami Suliemanas.

„Lietuvos valdžios institucijos yra progresyvios ir suteikia visapusišką pagalbą įvairiais veiklos pradžioje kylančiais klausimais. Pasirinkus Vilnių, banko centrinė būstinė įsikurs bene karščiausiame Europos mieste technologijų prasme. Pasirinkti buvo nesunku dėl tokių išskirtinių bruožų kaip pažangą palaikanti Finansų ministerija ir Lietuvos bankas, netoli esantis oro uostas ir kvalifikuota darbo jėga. Daugybė šios dėlionės detalių lėmė, kad Lietuva mums pasirodė ideali vieta“, – aiškino S.Suliemanas.

Į darbą naujajame banke „Plexian“ iš pradžių priims 10-12 aukštos kvalifikacijos specialistų. Svarstomos strateginės partnerystės galimybės su vietos partneriais, nes tai sukurtų didesnę vertę klientams, kai bus įsteigtas bankas. Siekiant vietinio žinomumo, bus siekiama skatinti vietos verslininkus remiant jų verslo projektus. Aktyviai veikdamas šalyje, „Plexian“ sieks į Lietuvą pritraukti ir kitus tarptautinius investuotojus.
„Mūsų siekis – tapti finansinių technologijų lydere Baltijos ir Šiaurės šalyse. Būtume centru toms įmonėms, kurios nori augti, pasiekti ES rinką ir įdarbinti mūsų išsilavinusius ir talentingus žmones“, – sakė Lietuvos Respublikos finansų ministras Vilius Šapoka.

Bendradarbiaudamas su vietos partneriais, „Plexian“ teiks novatoriškas skaitmeninio banko paslaugas Lietuvoje. Plexian Lietuvos klientams pasiūlys ir „Plexian Mastercard“ kortelę, kurios atžvilgiu Antroji mokėjimo paslaugų direktyva PSD-2 atlieka itin svarbų vaidmenį ir atveria galimybes skaitmeniniams bankams ir jų paslaugoms. Apie kitas paslaugas verslui ir gyventojams bus informuojama vėliau.

„Plexian“ bus pirmasis mobilusis finansinių technologijų bankas Lietuvoje, siekiantis, kad finansines paslaugas būtų galima teikti patogiau nei kreipiantis į tradicinius bankus. Pasitelkiant verslo partnerystę bus siekiama sukurti ir vertę ir savitą finansinių technologijų ekosistemą. Esame sukaupę didžiulę patirtį finansų srityje ir jaučiame verslo pulsą. Mūsų platus tinklas sudaro sąlygas dirbti su geriausiais paslaugų „Plexian“ teikėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.