Klaipėdos „Švyturio“ gamykloje neliko nė vieno darbuotojo

„Nuo šios dienos nutrūksta jau 223 metus skaičiuojančios alaus daryklos istorija“, - pranešė bendrovės „Švyturys“ profesinė sąjunga. Jos teigimu, šiandien Klaipėdos „Švyturio“ alaus darykloje neliko nė vieno darbuotojo. 

 Šiuo metu vyksta „Švyturio“ alaus daryklos rekonstrukcija, kurioje dalyvauja ir  JAV alaus gamintoja „Brooklyn Breweries“.<br> Bendrovės nuotr. 
 Šiuo metu vyksta „Švyturio“ alaus daryklos rekonstrukcija, kurioje dalyvauja ir  JAV alaus gamintoja „Brooklyn Breweries“.<br> Bendrovės nuotr. 
Susisiekus su bendrovės korporatyvinių reikalų direktoriumi Dainiumi Smailiu, jis teigė, kad profsąjungos išplatintas pranešimas yra klaidinantis.<br>J.Stacevičiaus nuotr. 
Susisiekus su bendrovės korporatyvinių reikalų direktoriumi Dainiumi Smailiu, jis teigė, kad profsąjungos išplatintas pranešimas yra klaidinantis.<br>J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 2, 2018, 5:07 PM, atnaujinta Jan 2, 2018, 5:24 PM

 „Toks „Carlsberg“ koncerno sprendimas rodo, kad nesiskaitoma su šalies istorija ir vietinės bendruomenės interesais“, - dramatiškai rašoma profesinės sąjungos išplatintame pranešime. 

„Produkcija su „Švyturo“ prekės ženklu tebegaminama, bet ar pavyks įtikinti vartotojus, jog Utenoje gaminamas alus yra tas pats produktas, kurį jie buvo įpratę pirkti, didelis klausimas“, - teigė „Švyturio“ profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas. 

Susisiekus su bendrovės korporatyvinių reikalų direktoriumi Dainiumi Smailiu, jis teigė, kad profsąjungos išplatintas pranešimas yra klaidinantis.

„Darbuotojų neliko, nes jie yra perkelti į kitą bendrovę. Bet jie perkelti su visomis socialinėmis garantijomis, su tokiais pat atlyginimais. Tai galima sakyti, kad darbuotojų taip pat neliko ir 1999 metais, kai bendrovę nusipirko „Carslberg“, ir 2001 metais, kai „Švyturys“ ir „Utenos alus“ susijungė“, - kalbėjo jis. 

D.Smailio teigimu, šuo metu vyksta „Švyturio“ alaus daryklos rekonstrukcija, kurioje dalyvauja ir  JAV alaus gamintoja „Brooklyn Breweries“. 

„Kad būtų suderinti investicijų finansiniai srautai ir vėliau būtų galima valdyti naująjį kompleksą, įkurta nauja bendrovė „Švyturys Brewery“, kuriai perduodamas visas „Švyturio“ daryklos gamybos valdymas. Į šią naująją bendrovę perkelti ir „Švyturio“ darbuotojai“, - kalbėjo „Švyturio“ korporatyvinių reikalų direktorius. 

„Į naująją gamybos liniją investuojama 7 milijonai eurų ir tikrai ne tam, kad ji stovėtų be darbo“, - teigė D.Smailys.  Šiuo metu baigiami naujojo korpuso statybos darbai ir prasidės gamybinių įrenginių derinimas, o atidarymą bendrovė planuoja pavasarį.

Klaipėdoje nuo šiol bus koncentruota „Švyturio“ tradicinės kolekcijos alaus rūšių bei vadinamojo „craft“ „Raudonų plytų“ išskirtinio skonio alaus gamyba.

 „Virsime ir visiškai naujas alaus rūšis, kurias kursime bendradarbiaudami su „Brooklyn“.  „Švyturio“ alus buvo ir bus verdamas Klaipėdoje, tad mūsų profesinių sąjungų vadovams nederėtų klaidinti žmonių melagingais teiginiais. Dalis „Švyturio“ alaus rūšių yra ir dabar verdama Utenoje ir tai nėra paslaptis“, – kalbėjo D.Smailys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.