Vietoj vadovės posto Klaipėdoje – įsakymas atleisti iš darbo

Žuvininkystės tarnyba perkeliama iš Vilniaus į Klaipėdą, bet - be vadovės. 

 I.Šidlauskienė iš tarnybos atleidžiama dėl to, kad nesutiko pakeisti darbo vietos – persikelti iš Vilniaus į Klaipėdą. 
 I.Šidlauskienė iš tarnybos atleidžiama dėl to, kad nesutiko pakeisti darbo vietos – persikelti iš Vilniaus į Klaipėdą. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-02 13:52

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pasirašė įsakymą nuo sausio 12 d. atleisti iš darbo šios tarnybos direktorę Indrę Šidlauskienę. Pasak ministerijos, direktorė atleidžama jai nesutikus pakeisti darbo vietos, kas yra numatyta šios tarnybos pertvarkos plane.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. Žuvininkystės tarnybos centrinė būstinė kartu su Žuvininkystės tarnybos direktoriaus pareigybe yra perkeliama į Klaipėdą ir Žuvininkystės tarnyba didžiąja dalimi savo funkcijas vykdys iš Klaipėdos.

Numatė iš anksto

Ministras B.Markauskas dar 2017-ųjų dugpjūčio pabaigoje suraitė parašus ant kelių įsakymų, kuriais numatyta pakeisti Žuvininkystės tarnybos struktūrą bei jos nuostatus, taip pat – pakeisti ministerijai pavaldžiose įstaigose pareigybių skaičių.

„Mūsų darbuotojai, turintys šeimas ir gyvenantys Vilniuje, nenori keltis į Klaipėdą“, – tuo metu sakė I.Šidlauskienė.

„Pertvarkant tarnybą keičiama struktūra. Finansų ir apskaitos bei Bendrųjų reikalų skyriai, kaip ir Tolimojo rajono žvejybos kontrolės – keliami į Klaipėdą. Tuo pačiu naikinamas iki šiol uostamiestyje buvęs Žvejybos Baltijos jūroje reguliavimo skyrius.

Kartu į Klaipėdą turiu būti iškelta ir aš, o vienas iš dviejų pavaduotojų lieka Vilniuje, kaip ir buvęs patarėjas“, – tuo metu aiškino I.Šidlauskienė.

Jos teigimu, pakeitus struktūrą, iš sostinės į Klaipėdą turėjo persikelti 17 žmonių. Tačiau dėl patalpų, kuriose turi įsikurti tarnyba, įsiplieskė ginčai tarp I.Šidlauskienės ir ministerijos vadovybės.  

Tokiu būdu bus siekiama ne tik taupyti valstybės biudžeto lėšas, bet ir sustiprinti žuvininkystės kontrolę, regionų svarbą bei užimtumą juose.

Žuvininkystės tarnybos direktore I. Šidlauskienė buvo paskirta 2015 m. balandžio mėnesį.

Ginčijosi dėl patalpų

I.Šidlausikienė laikėsi nuostatos, kad dvi dešimtys žmonių lengvai gali tilpti jau turimose patalpose.  Mat patikėjimo teise tarnyba naudojasi Naujojoje uosto gatvėje esančiu biuru. Jai priklauso ir laboratorijos patalpos Kopgalyje. 

Tačiau ŽŪM laikosi nuostatos, kad uostamiestyje reikia išsinuomoti tokio dydžio patalpas, kad tilptų visi – ir iki šiol dirbę Klaipėdoje, ir į ją šiuo metu perkeliami Žuvininkystės tarnbybos darbuotojai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.