Gedimino Žiemelio įmonė įsigijo dar vieną bendrovę

Ambicingais verslo projektais ir tarptautinėmis investicijomis žinomo verslininko Gedimino Žiemelio valdoma bendrovė sėkmingai baigė medicinos priemonių ir įrangos platinimo įmonės „Ilsanta“ įsigijimo sandorį. „Ilsanta“ tapo tarptautinės farmacijos grupės „Pharnasanta Group“ dalimi.

„Iš pradžių pardavimus vykdysime tik Europoje ir NVS šalyse, tačiau per kelerius metus įžengsime ir į JAV rinką“, – sakė Gediminas Žiemelis.
„Iš pradžių pardavimus vykdysime tik Europoje ir NVS šalyse, tačiau per kelerius metus įžengsime ir į JAV rinką“, – sakė Gediminas Žiemelis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2018, 12:40 PM

„Dabar „Ilsanta“ pagrindinis uždavinys – plėsti produktų ir paslaugų portfelį, pritraukti naujų tiekėjų, kurie prisidės prie sparčios įmonės plėtros bei tarptautinių pardavimų strategijos įgyvendinimo.

Planuojame, kad farmacijos grupės produkcijos gamyba bus sukoncentruota Baltarusijoje, o produktų platinimas visame pasaulyje bus vykdomas iš Lietuvos. Iš pradžių pardavimus vykdysime tik Europoje ir NVS šalyse, tačiau per kelerius metus įžengsime ir į JAV rinką“, – sakė Gediminas Žiemelis.

Kaip rašoma „Pharnasanta Group“ pranešime, farmacijos holdingas šiuo metu ne tik aktyviai plečia valdomų įmonių portfelį, bet ir didina veiklos apimtis. Konsoliduotos visų farmacijos įmonių pajamos už 2017 metus viršijo 40 mln. eurų, o 2018 m. apimtis tikimasi padidinti 30 proc. ir pasiekti 52 mln. eurų apyvartą.

Ne mažiau ambicingi yra ir farmacijos holdingo artimiausių penkerių metų strateginiai tikslai. Planuojama, kad „Pharnasanta Group“ per šį laikotarpį pasieks daugiau nei 200 mln. eurų apyvartą. Tikimasi, kad apie 50 proc. pajamų atneš inovatyvių, kompleksinių onkologinių preparatų gamyba ir pardavimas, kitą pajamų dalį sudarys receptinių vaistų, medicininių prietaisų ir priemonių pardavimai.

2017 m. pabaigoje Olandijoje įsteigtam farmacijos holdingui „Pharnasanta Group“, be jau minėtos UAB „Ilsanta“, priklauso ir farmacijos fabrikas „Nativita“, gaminantis generinius vaistus. Dar viena grupės įmonė „NTV Logistic“ užsiims farmacijos produktų platinimu bei teiks logistikos paslaugas.

Pagrindinis „Pharnasanta Group“ holdingo akcininkas, kuriam su susijusiais asmenimis priklauso 57,5 % akcijų – AB „ŽIA valda“, sėkmingai vykdanti projektus aviacijos, nekilnojamo turto, IT bei kitose srityse. Gediminas Žiemelis yra AB „ŽIA valda“ valdybos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.