Mokesčių prievaizdai atsiprašė Gintauto Kėvišo

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad dėl institucijos darbuotojo techninės klaidos žiniasklaidos priemonėse buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija: publikacijose buvo teigiama, esą G. Kėvišo mokestinio tyrimo metu mokesčių mokėtojas deklaravo ir valstybės biudžetą sumokėjo papildomas mokesčių sumas.

VMI pažymi, kad Mokestinio tyrimo metu G. Kėvišas patikslino deklaracijas, tačiau pagal patikslintus deklaracijų duomenis papildomai mokėtinų mokesčių sumų nenustatyta.<br>T.Bauro nuotr.
VMI pažymi, kad Mokestinio tyrimo metu G. Kėvišas patikslino deklaracijas, tačiau pagal patikslintus deklaracijų duomenis papildomai mokėtinų mokesčių sumų nenustatyta.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2018, 12:49 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 1:44 PM

VMI pažymi, kad Mokestinio tyrimo metu G. Kėvišas patikslino deklaracijas, tačiau pagal patikslintus deklaracijų duomenis papildomai mokėtinų mokesčių sumų nenustatyta.

VMI atsiprašo dėl netiksliai pateiktos informacijos minėto mokesčių mokėtojo bei žiniasklaidos priemonių ir jų skaitytojų.

Valstybinė mokesčių inspekcija patikslino anksčiau pateiktą informaciją bei nurodė, kad mokestinio patikrinimo metu buvęs Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovas Gintautas Kėvišas patikslino deklaracijas, bet jam papildomų mokesčių mokėti nereikėjo.

Inspekcija atsiprašo dėl netiksliai pateiktos informacijos.

„VMI informuoja, kad dėl institucijos darbuotojo techninės klaidos žiniasklaidos priemonėse buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti informacija: publikacijose buvo teigiama, esą G. Kėvišo mokestinio tyrimo metu mokesčių mokėtojas deklaravo ir valstybės biudžetą sumokėjo papildomas mokesčių sumas. VMI pažymi, kad Mokestinio tyrimo metu G. Kėvišas patikslino deklaracijas, tačiau pagal patikslintus deklaracijų duomenis papildomai mokėtinų mokesčių sumų nenustatyta“, – išplatintame pranešime teigia VMI.

Apie pasibaigusi mokestinį tyrimą praėjusią savaitę BNS informavo G. Kėvišo advokatas Gintautas Bartkus. Jis nurodė, kad tyrimo metu nustatyti G. Kėvišo šeimos deklaracijų trūkumai, jie buvo ištaisyti ir dėl jų papildomai mokėtinų mokesčių į biudžetą neatsirado. Jis taip pat nurodė, jog VMI nenustatė jokių su mokesčių mokėjimu susijusių pažeidimų, taip pat nenustatė neteisėtai gautų ar nedeklaruotų pajamų, o visus priklausančius mokesčius jo klientas sumokėjo laiku.

VMI detaliau tyrimo nekomentuoja.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.