Parduotuvių tinklas atsiprašinėja už rasistinę reklamą

Parduotuvių tinklas „H&M“ atsiprašinėja už naujos savo kolekcijos reklamą. Parduotuvės internetiniame puslapyje pasirodė nuotraukos, kuriose juodaodis berniukas vilki megztinį su užrašu „geriausia beždžionė džiunglėse“, rašo „New York Times“. 

 Sulaukusi priekaištų, kad tai rasistiška, prekybos tinklas pranešė iš puslapio pašalinęs šias nuotraukas, o megztuką išims iš prekybos. <br> „H&amp;M“
 Sulaukusi priekaištų, kad tai rasistiška, prekybos tinklas pranešė iš puslapio pašalinęs šias nuotraukas, o megztuką išims iš prekybos. <br> „H&amp;M“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-09 13:49, atnaujinta 2018-01-09 14:17

Sulaukęs priekaištų, kad tai rasistiška, prekybos tinklas pranešė iš puslapio pašalinęs šias nuotraukas, o megztinius išims iš prekybos. 

„Kam kilo mintis apvilkti šį mielą juodaodį berniuką džemperiu su užrašu „Kiečiausia beždžionė džiunglėse. Negi nežinote, kad žodis „beždžionė“ yra dažnai vartojamas kalbant apie juodaodžius?“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašė tinklaraštininkė Stephanie Yeboah. 

„Pabudau šokiruotas ir pasišlykštėjęs dėl šios nuotraukos. Esu įžeistas ir daugiau nebebendradarbiausiu su šia kompanija“, - rašė Kanados atlikėjas Weeknd, pats kilęs iš Etiopijos. 

Sulaukusi kritikos įmonė „H&M“ išplatino pranešimą, kuriame teigė suprantanti tuos, kuriuos ši nuotrauka nuliūdino. 

„Mes labai atsiprašome dėl to, kad ši nuotrauka buvo padaryta. Gailimės ir dėl paties dizaino. Dėl to  pašalinsime ne tik nuotraukas, bet ir drabužius su šiuo užrašu iš parduotuvių“, - teigiama kompanijos išplatintame pranešime. 

Ji tikino tirsianti, kaip kontroversiška nuotrauka atsidūrė kompanijos tinklapyje: „Akivaizdu, kad buvo nesilaikoma mūsų kasdienės praktikos. Ištirsime šią situaciją, kad tokia klaida daugiau niekada nebepasikartotų“. 

Vis dėlto, tokių klaidų reklamose pasitaiko. 2014 metais prekybos tinklas „Zara“ sulaukė kritikos dėl savo dryžuotų pižamų iš kolekcijos su geltona žvaigžde, primenančia drabužius, kuriuos žydai vilkėjo koncentracijos stovyklose. 

Praėjusių metų pabaigoje raudonuoti turėjo kompanija „Dove“, paviešinusi reklamą, kurioje vaizduojama juodaodė moteris, nusirengianti rudus marškinėlius, po kuriais buvo besišypsanti baltaodė moteris baltais marškinėliais, „Nivea“ turėjo atsisakyti reklamos, kurioje puikavosi šūkis „Baltumas yra grynumas“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.