Pristatytas valstybės įmonių pertvarkos planas

Šiandien Vyriausybė pasitarime pritarė Ūkio ministerijos pateiktam valstybės įmonių pertvarkos planui – nuspręsta 11 valstybės įmonių pertvarkyti į akcines bendroves ar uždarąsias akcines bendroves, 5 – likviduoti, o jų funkcijoms atlikti įsteigti 5 viešąsias įstaigas, 5 valstybės įmonės išlaikys šią teisinę formą.

Valstybės įmonių pertvarkos planas buvo parengtas ir patikslintas pagal valstybės institucijų pasiūlymus.<br>D.Umbraso nuotr.
Valstybės įmonių pertvarkos planas buvo parengtas ir patikslintas pagal valstybės institucijų pasiūlymus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 5:44 PM

„Valstybės įmonių veikla turi būti aiški, išgryninta ir skaidri. Tikimės, kad priimti sprendimai turės apčiuopiamą naudą visai visuomenei, vertinant valstybės įmonių teikiamų paslaugų kokybę ir grąžą visuomenei. Taip pat šis planas padės įgyvendinti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos rekomendaciją – peržiūrėti valstybės valdomų įmonių teisinę formą ir dalį valstybės įmonių pertvarkyti. Siūlymai pertvarkyti dalį valstybės įmonių į bendroves sudarys prielaidas šiose įmonėse taikyti aukštesnius valdymo ir skaidrumo standartus“, – sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. 

Įvertinus 78 valstybės įmonių teisinės formos tinkamumą nuspręsta, kad valstybės įmonės teisinę formą išlaikys VĮ Registrų centras, VĮ „Regitra“, VĮ Valstybinių miškų urėdija, 1 energetikos įmonė (prie VĮ Ignalinos atominės elektrinės prijungus VĮ Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūrą), 1 žemės ūkio įmonė (sujungus VĮ Žemės ūkio ir kaimo verslo centrą su VĮ distancinių tyrimų ir geoinformatikos centru „GIS-centras“).

11 valstybės įmonių bus pertvarkytos į akcines bendroves ar uždarąsias akcines bendroves: VĮ „Oro navigacija“, VĮ Lietuvos oro uostai, VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, VĮ Vidaus vandens kelių direkcija, VĮ „Kelių priežiūra“ (sujungtos 11 kelių priežiūros įmonių), VĮ Turto bankas, VĮ „Pieno tyrimai“, VĮ Valstybinis žemės fondas, VĮ Mašinų bandymo stotis, VĮ „Visagino energija“, VĮ Statybos produkcijos sertifikavimo centras.

Sutarta, kad 4 valstybės įmonės būtų likviduotos, jų funkcijas atliks viešosios įstaigos – VĮ Lietuvos naftos produktų reguliavimo agentūrą nuspręsta jungti su VĮ Energetikos agentūra, viešąja įstaiga taip pat taptų VĮ Lietuvos prabavimo rūmai, VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų reguliavimo agentūra.

Šiuo metu jau 11 kelių priežiūros įmonių yra sujungta į vieną valstybės įmonę. Nuo sausio 8 d. į vieną valstybę įmonę sujungtos 42 miškų urėdijos ir VĮ Miškotvarkos institutas, tad dabar veikia 26 valstybės įmonės. 

Pertvarkos siūlymai dėl VĮ „Infostruktūra“, VĮ „Mūsų amatai“ ir VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ bus pateikti vėliau.

Valstybės įmonių pertvarkos planas buvo parengtas ir patikslintas pagal valstybės institucijų pasiūlymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.