Vilniaus oro uosto pertvarkos užtrenkė duris lietuviškų gaminių pardavėjams

„Deja, tenka trauktis – sėkmingai dirbome Vilniaus oro uoste su partneriais. Prekiavome savo produkcija kartu su kitais Lietuvos dizaineriais ir prekių ženklais. YURGA ten buvo pakviesta prieš dvejus metus, džiaugėmės šia partneryste“, – lrytas.lt sakė garsi juvelyrikos dizainerė Jurga Lago.

 Vilniaus oro uoste nuo vasario keičiasi „duty free“ zonos nuomininkai. 
 Vilniaus oro uoste nuo vasario keičiasi „duty free“ zonos nuomininkai. 
 Vilniaus oro uoste nuo vasario keičiasi „duty free“ zonos nuomininkai. 
 Vilniaus oro uoste nuo vasario keičiasi „duty free“ zonos nuomininkai. 
 Vilniaus oro uoste nuo vasario keičiasi „duty free“ zonos nuomininkai. 
 Vilniaus oro uoste nuo vasario keičiasi „duty free“ zonos nuomininkai. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 3:57 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 4:16 PM

Ją ir kitus Lietuvos kūrėjus, gamintojus nuliūsti privertė žinia, kad Vilniaus oro uostas sudarė naują sutartį dėl „duty free“ zonos nuomos. Pagal ją, vasario 1-ąją nutrūks iki tol galiojusios sutartys, taip pat su mažaisiais pardavėjais.

Būtent dėl šios priežasties Vilniaus oro uoste nebeliks ir parduotuvės „Lines tales“, prekiaujančios lietuviškais lino gaminiais. Tai lrytas.lt portalui patvirtino parduotuvės atstovai.

Duris netrukus užvers ir ne Šengeno zonoje esanti „Amber Shop“ parduotuvė, prekiaujanti gintaru.

„Uždaro visus. Nebeliks mažųjų. Tai, mano manymu, nėra gerai. Ką renkasi gigantas? Kiniją. Pigiausius suvenyrus. Pažiūrėkite į didžiausius oro uostus. Ten nebėra autentiškumo. O mes prekiaujame tuo, kas autentiška“, – kalbėjo „Amber shop“ direktorius Robertas Fedorovičius.

„Amber shop“ turi ir dar vieną parduotuvę išvykimo salėje. „Ji laikinai liks, kol sušvies valdžiai“, – sakė direktorius.

Vilniaus oro uostas neseniai sudarė naują nuomos sutartį su neapmuitinamų prekių („Duty free“) parduotuvių operatoriumi. Juo tapo ligšiolinis operatorius, jungtinės veiklos pagrindu veikiantis „Gebr. Heinemann SE & Co“ ir „Travel Retail Vilnius“, kuris laimėjo viešą patalpų nuomos konkursą „Duty free“ parduotuvėms įrengti ir eksploatuoti.

„Travel Retail Vilnius“ ir kitų mažesnių parduotuvių nuomininkai Vilniaus oro uoste valdo apie 1400 kv. m prekybinio ploto – iš viso 14 įvairaus dydžio parduotuvių, kuriose prekiaujama ir lietuviškais gaminiais.

Naująją sutartį su „Gebr. Heinemann SE & Co“ ir „Travel Retail Vilnius“ oro uostas sudarė dėl šešių parduotuvių nuomos šešerių metų laikotarpiui. Iš viso bendrovė valdys 1500 kv. m prekybinį plotą išvykimo terminale, kuriame dirbs 63 darbuotojai.

Lietuvos oro uostų įmonės, kuri valdo ir Vilniaus oro uostą, atstovė Indrė Baltrušaitienė patikino, kad lietuviški suvenyrai nedings: „Keleiviai tikrai galės jų įsigyti didžiojoje praeinamoje parduotuvėje ir kituose šešiuose prekybos punktuose“.

Konkurso sąlygose buvo numatoma, kad privalu prekiauti Lietuvą reprezentuojančiais išskirtinai tik Lietuvoje pagamintais suvenyrais, o minimalus lietuvių gamintojų prekėms skiriamas prekybos plotas patalpų dalyje turi būti ne mažesnis kaip 120 kv. m.

Pagal sutartį, patalpose visu sutarties galiojimo laikotarpiu privalo būti prekiaujama šiomis prekių kategorijomis: parfumerijos ir kosmetikos gaminiais, alkoholiniais gėrimais, geriamu vandeniu, tabako gaminiais, saldumynais pakuotėse, gurmaniškais maisto produktais pakuotėse, rankiniais laikrodžiais, saulės akiniais, bižuterijos dirbiniais, žaislais bei Lietuvių gamintojų Lietuvoje pagamintomis prekėmis, t.y. lietuviškais alkoholiniais (ne mažiau kaip 3 skirtingų gamintojų lengvieji alkoholiniai gėrimai (t.y. alus, vynas arba sidras) ir ne mažiau kaip 3 skirtingų gamintojų stiprieji alkoholiniai gėrimai), saldumynais pakuotėse (ne mažiau kaip 3 skirtingų gamintojų), gurmaniškais maisto produktais pakuotėse (ne mažiau kaip 5 skirtingų gamintojų), Lietuvą reprezentuojančiais išskirtinai tik Lietuvoje pagamintais suvenyrais, tekstilės gaminiais (vilnos, lino, veltinio ir pan.), parfumerijos ir kosmetikos gaminiais (ne mažiau kaip 2 skirtingų gamintojų), dizainerių kurtais aksesuarais (ne mažiau kaip 5 skirtingų dizainerių), autoriniais kūrėjų darbais. Nuomininkas prekių kategorijų paskirstymą tarp patalpose įrengtų parduotuvių gali keisti, iš anksto raštu suderinant su nuomotoju.”

Vasario mėnesį didžiausiame šalies oro uoste bus pradėta atnaujinti išvykimo terminalo keleivių laukimo ir prekybinės erdvės, darbai bus baigti liepą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.