Jungtinė Karalystė įspėja ES dėl globalios finansų krizės

Jei Europos Sąjunga (ES) neužtikrins gerų sąlygų Londono bankininkams derybose dėl prekybos sutarčių, ji rizikuoja atverti duris naujai globaliai finansų krizei, įsitikinęs Jungtinės Karalystės ministras, rašo „Bloomberg“.

 Vokietijos spaudai Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas ir „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas teigė, kad jie nori glaudesnio bendradarbiavimo tarp Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės derybose dėl „Brexit“.<br> AFP nuotr. 
 Vokietijos spaudai Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas ir „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas teigė, kad jie nori glaudesnio bendradarbiavimo tarp Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės derybose dėl „Brexit“.<br> AFP nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 8:10 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:56 PM

Vokietijos spaudai Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas ir „Brexit“ sekretorius Davidas Davisas teigė, kad jie nori glaudesnio bendradarbiavimo tarp Europos Sąjungos ir Jungtinės Karalystės derybose dėl „Brexit“.

Jų nuomone, Jungtinei Karalystei paliekant ES, būtina sutarti dėl išplėstinės prekybos sutarties, apimančios tiek prekes, tiek finansines paslaugas. Tai padėtų abiem pusėms ir toliau dirbti kartu bei užkirsti kelią, kad „tokia katastrofa kaip 2008 m. krizė nepasikartotų, teigė ministrai. 

„Mes turime padvigubinti savo bendras pastangas, kad nesukeltumėme rizikos finansiniam stabilumui. Turi būti pasiektas susitarimas, kuris skatina bendradarbiavimą Europos bankų sektoriuje, o ne jo fragmentaciją“, - sakė Jungtinės Karalystės sekretoriai. 

Jungtinės Karalystės atstovų kalbos byloja apie tai, kad iki derybų dėl „Brexit“ pabaigos šalis tikisi susidėrėti dėl ambicingesnės prekybos sutarties, nei dabar siūlo ES. P.Hammondas ir D.Davisas, lankydamiesi Vokietijoje, susitikinėja su įvairiomis verslo grupėmis. 

ES ir Jungtinė Karalystė formalias diskusijas dėl prekybos ateities turi pradėti kovą. Dabar abi pusės bando nuspręsti, ko tiksliai jos sieks derybų metu. 

Šią savaitę Europos Komisijos vyriausias derybininkas Michelas Barnieras dar kartą pakartojo savo griežtą poziciją dėl bankų sektoriaus – kad jis nebus įtrauktas į prekybos sutartį. 

Nors tam tikruose klausimuose M.Barnieras suteikė Jungtinei Karalystei vilties, jis teigė, kad nėra jokių šansų, kad britiškam bankų sektoriui bus suteiktas „bendro lygiavertiškumo“ statusas, kuris leistų finansų kompanijoms veikti pakankamai laisvai. 

Jungtinė Karalystė tikisi, kad kai derybos dėl laisvos prekybos sutarties bus pradėtos, jie sugebės įtikinti 27 ES valstybes atsiriboti nuo M.Barniero pozicijos. Jei to padaryti nepavyks, Jungtinės Karalystės rankos bus surištos. 

P.Hammondas ir D.Davisas teigė, kad sieks jog bankai galėtų veikti taip laisvai, kaip tik įmanoma. 

„Tam, kad glaudus bendradarbiavimas paslaugų ir prekių rinkose pasisektų, būtina išlaikyti pagrindinius principus, įskaitant mūsų bendrą tikėjimą aukštais standartais, ir tęsti intelektualią kooperaciją. 

Pasitikėjimas, su kuriuo žiūrime į vieni kitų tarnybas bei daugybę sričių, buvo sukurtas per daug bendradarbiavimo metų ir nėra jokios priežasties, kad jis turėtų dingti Jungtinei Karalystei palikus ES“, - teigiama sekretorių pranešime.  

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.