Nuo šeštadienio – patogiai ir greitai nauju traukinių maršrutu pas kaimynus

Nuo šeštadienio, sausio 13 d., „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai pradeda kursuoti nauju maršrutu. Per 2 val. 30 min. truksiančią kelionę keleiviai iš Vilniaus savaitgaliais galės pasiekti antrą didžiausią Latvijos miestą – Daugpilį. 

 Pasak L. Baužio, kelionė traukiniu į Daugpilį keleiviams bus patraukli dėl greičio ir komforto.<br>Bendrovės nuotr. 
 Pasak L. Baužio, kelionė traukiniu į Daugpilį keleiviams bus patraukli dėl greičio ir komforto.<br>Bendrovės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 11:33 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:51 PM

„Tai – jau antrasis tarptautinis traukinių maršrutas iš Lietuvos šiemet. Džiaugiamės galintys keleiviams pasiūlyti naujas kelionių kryptis ir patogų susisiekimą traukiniais su kaimyninėmis valstybėmis“, - pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Pasak L. Baužio, kelionė traukiniu į Daugpilį keleiviams bus patraukli dėl greičio ir komforto.

„Šiuo metu kelionė autobusu iš Vilniaus į Daugpilį trunka 3 val., automobiliu – apie 2 val. 30 min. Tad traukiniu Daugpilį bus galima pasiekti taip pat greitai kaip ir automobiliu, tačiau nereikės vairuoti, o kelionės laiką bus galima skirti poilsiui, skaitymui ar buvimui su šeima“, - teigia L. Baužys. 

Iš Daugpilio geležinkelio stoties istorinį miesto centrą ir centrinį miesto turgų pėsčiomis galima pasiekti per 15 min. Traukinių tvarkaraščiai pritaikyti keleiviams, norintiems Daugpilyje praleisti dieną arba savaitgalį – atvykti galima rytą, o išvažiuoti atgal – popiet. 

Traukiniai Vilnius-Daugpilis kursuos savaitgaliais. Jie vyks pro Pabradę, Švenčionėlius, Ignaliną, Dūkštą, Visaginą. Jie stos įprastose stotyse kaip ir maršruto Vilnius-Turmantas traukiniai, tad į Daugpilį vykti galės ne tik sostinės gyventojai. Patogiuose į Daugpilį vyksiančiuose traukiniuose bus galima keliauti su augintiniais, vežtis didesnį bagažą. Bilietus iš anksto galima įsigyti interneto svetainėje www.traukiniobilietas.lt. 

Kelionė į Daugpilį vykstantiems iš Vilniaus kainuos 9 eurus, iš Ignalinos – 5,60 eurų, o iš Visagino – 4 eurus. Du kartus per dieną važiuosiantys traukiniai šeštadieniais ir sekmadieniais iš Vilniaus geležinkelio stoties išvyks 5 val. 42 min. ir 11 val. 45 min. Iš Daugpilio geležinkelio stoties – 9 val. ir 15.44 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.