Pristatė neįprastą reklamos kampaniją - „ateitį be dūmų“

Tabako gaminiais Jungtinėje Karalystėje (JK) prekiaujanti įmonė „Philip Morris Limited“ pristatė neįprastą reklamos kampaniją, kurioje išreiškiamos „ambicijos šalyje liautis pardavinėjus cigaretes“.

 „Philip Morris Limited“ pristatė neįprastą reklamos kampaniją, kurioje išreiškiamos „ambicijos šalyje liautis pardavinėjus cigaretes“.
 „Philip Morris Limited“ pristatė neįprastą reklamos kampaniją, kurioje išreiškiamos „ambicijos šalyje liautis pardavinėjus cigaretes“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2018, 10:49 AM

Naujametės kampanijos siekis, anot įmonės išplatinto pranešimo, JK užtikrinti „ateitį be dūmų“. Be to, tabako gamintoja šalies ministrei pirmininkei Theresai May išsiuntė oficialų laišką su prašymu leisti ant cigarečių pakelių skelbti informaciją, padėsiančią vartotojams mesti rūkyti arba informaciją apie alternatyvas rūkymui, skelbia BBC.

Šūkis „Philip Morris Limited“ reklamoje skamba taip: „Mūsų Naujųjų metų pasižadėjimas: mes mėginsime atsisakyti cigarečių“ (angl. Our New Years resolution: We’re trying to give up cigarettes). Reklama taip pat skatina rūkalius apsilankyti naujoje svetainėje, kurioje skelbiami būdai, padedantys mesti rūkyti arba pasirinkti mažiau kenksmingas alternatyvas cigaretėms.

Be svetainės su informacija, kaip mesti cigaretes visam laikui, išplatintame pranešime tabako kompanija 2018-aisiais taip pat pasižada siūlyti remti vietinės valdžios programas metantiems rūkyti, kur rūkančiųjų skaičius yra itin didelis. Taip pat žadama siekti valdžios pritarimo dėl informacijos apie būdus mesti rūkyti arba pereiti prie alternatyvių priemonių skelbimo ant cigarečių pakelių bei plėsti naujų, cigaretėms alternatyvių būdų prieinamumą JK gyventojams.

Reklamoje taip pat yra minima, kad kompanija skyrė virš 2,8 mlrd. eurų bedūmiams tabako gaminiams – alternatyva cigaretėms – vystyti.

BBC paklaustas, kodėl įmonė, norėdama užtikrinti „ateitį be dūmų“, tiesiog nesustoja gaminusi cigarečių ir nepradeda vartotojams siūlyti tik alternatyvių produktų, įmonės atstovas spaudai sakė: „Pasitikti ateitį be dūmų norime kaip įmanoma greičiau. Jei, pavyzdžiui, rytoj nustotume prekiauti cigaretėmis, kiti tai pradėtų daryti vietoje mūsų. Rūkantieji gerai žino rūkymo keliamą žalą, tačiau ko jie išties nori – sužinoti, kaip galėtų mesti rūkyti arba pereiti prie mažiau kenkiančios alternatyvos“.

Iniciatyva – „vėjais paleisti pinigai“

Jungtinėje Karalystėje tabako gamintoja siūlo net kelias alternatyvas cigaretėms, tame tarpe ir tabaką kaitinančią ir rūkant dūmų neišskiriančią sistemą „iQOS“. Įmonei taip pat priklauso „Nicocig“, „Vivid“ ir „Mesh“ elektroninių cigarečių prekiniai ženklai.

„Mūsų įmonės tikslas – padėti JK tapti šalimi be dūmų. Šiandien paskelbti mūsų įsipareigojimai 2018-iesiems yra tik pirmieji žingsniai tikslui pasiekti. Mes tikime, kad visai nepradėti rūkyti arba mesti šį įprotį – geriausia išeitis. Tuo tarpu rūkantys šiuo metu taip pat gali rinktis iš kitų, mažiau įtakos sveikatai turinčių, būdų“, – BBC sakė Peteris Nixonas, „Philip Morris“ vykdomasis direktorius Jungtinėje Karalystėje.

Tuo tarpu Deborah Arnott, organizacijos „Action on Smoking and Health“ vadovė, tikino, kad „siūlymas remti“ vietinės valdžios institucijas yra ne kas kita, o siūlymas teikti dovanas, kurios yra draudžiamos Pasaulio sveikatos organizacijos.

„Philip Morris“ gerai žino, kad valstybinės įstaigos negali priimti dovanų iš tabako industrijos atstovų. Toks pasiūlymas įrodo, kad jie turi pinigų, kuriuos nori paleisti vėjais. Vietoje „dovanojimų“, jie turėtų būti priversti mokėti didesnius mokesčius nuo milžiniško pelno, kurį uždirba“, – sakė ji.

Jungtinė Karalystė – šalis be dūmų

Praėjusių metų liepą JK vyriausybė nusprendė imtis veiksmų ir per artimiausius dešimtmečius paversti Angliją šalimi be dūmų. Taip pat pripažinta, kad sumažintos rizikos produktai atlieka svarbų vaidmenį, siekiant sumažinti rūkančiųjų skaičių.

Naujasis „Tabako kontrolės planas“ iškėlė tikslą iki 2022 m. sumažinti rūkančiųjų skaičių nuo 15,5 proc. iki 12 proc. visų šalies gyventojų.

Savo laiške ministrei pirmininkei „Philip Morris“ atstovas P. Nixonas rašė: „Mes remiame valstybės norą auginti kartą, nerūkančią cigarečių. „Tabako kontrolės planas“ yra ne tik vienas pagrindinių žingsnių, bet ir pripažinimas, kad elektroninės cigaretės ir kiti alternatyvūs būdai cigaretėms yra gyvybiškai svarbūs norint pasiekti išsikeltus tikslus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.