Lietuvos atsakingo verslo asociacijos direktore paskirta Lina Blaževičiūtė

Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) valdyba naująja asociacijos direktore paskyrė Liną Blaževičiūtę. Ji pakeis iki šiol šias pareigas ėjusią Audronę Alijošiutę.

 Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) valdyba naująja asociacijos direktore paskyrė Liną Blaževičiūtę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) valdyba naująja asociacijos direktore paskyrė Liną Blaževičiūtę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 11:54 AM

„Esame dėkingi A. Alijošiutei už jos ekspertiškumą ir svarbų indėlį į Lietuvos atsakingo verslo asociacijos plėtrą. Savo veikla ji sukūrė gerą pagrindą tolimesniems asociacijos darbams, kuriuos įgyvendins naujoji asociacijos direktorė. Esame tikri, kad L. Blaževičiūtės turimos darnaus vystymosi kompetencijos, vadybiniai gebėjimai ir entuziastingas tikėjimas atsakingo verslo principų reikalingumu stiprins LAVA vaidmenį formuojant socialinės atsakomybės kultūrą Lietuvoje“, - teigia Lina Kapčinskienė, LAVA Valdybos pirmininkė.

Naujoji LAVA direktorė L. Blaževičiūtė ankščiau ėjo Lietuvos vaikų ir jaunimo centro projektų vadovės pareigas, dirbo su neformaliu vaikų ugdymu darnaus vystymosi temomis. Prieš tai Švedijos Upsalos mieste ji administravo į šalį atvykusių karo pabėgėlių integracijos projektus. L. Blaževiiūtė Švedijos Upsalos universitete yra įgijusi darnaus vystymosi magistro laipsnį, o Kauno technologijos universitete - viešojo administravimo bakalauro laipsnį.

„Pagrindinė LAVA misija - pakeisti kiek nusistovėjusią nuomonę, kad socialinės atsakomybės įgyvendinimas teikia naudą tik visuomenei. Tačiau, sėkmingam tokio rezultato pasiekimui reikia ne konkurencijos, o bendradarbiavimo. LAVA ir jos nariai yra puikus tokio bendradarbiavimo pavyzdys. Tad ateidama čia esu visiškai tikra, kad su asociacijos nariais ir vadovybe mums pavyks nuosekliai formuoti ir plėsti suvokimą, jog socialinė atsakomybė - vertę kurianti verslo strategijos dalis“, - teigia naujoji LAVA direktorė.

LAVA veikia nuo 2013 metų, kuomet buvo pertvarkytas ir formalizuotas Nacionalinio atsakingo verslo įmonių tinklas, jungęs Jungtinių Tautų „Pasauliniam susitarimui“ Global Compact) priklausančia įmones. Šiuo metu LAVA yra Jungtinių Tautų „Pasaulinio susitarimo“ atstovybė ir „CSR Europe“, formuojančio Europos atsakingo verslo veiklos darbotvarkę, tinklo nacionalinė partnerė. LAVA valdybą šiuo metu sudaro valdybos pirmininkė Lina Kapčinskienė („Konekesko Lietuva“) ir valdybos nariai: Vaiva Bražionytė („Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“), Jurgita Bagdonavičienė („Pakmarkas“), Inga Radzevičienė („OVC Consulting“), Paulius Stonis („Lietuvos energija“), Rūta Jasienė („SDG“) ir Jurgita Judickienė („Jurex“).

Asociacija vienija įvairiose srityse dirbančias įmones ir organizacijas, kurios siekia veikti atsakingai ir dalintis šia patirtimi su kitais: remti etiškos veiklos principus, gerbti darbuotojų žmogaus ir darbo teises, tausoti išteklius, saugoti aplinką, netoleruoti korupcijos, siekti pilietinės visuomenės kūrimo. LAVA misija – skatinti atsakingos veiklos plėtrą, kaip darnaus vystymosi Lietuvoje sąlygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.