Lietuvos paštui vadovaus A. Sungailienė

Valstybės valdomam Lietuvos paštui vadovaus konkursą laimėjusi Asta Sungailienė, daug metų vadovavusi įvairiems padaliniams viename didžiausių bankų SEB.

Lietuvos pašto valdyba A. Sungailienę į įmonės generalinės direktorės pareigas išrinko praėjusį penktadienį, ji pradės dirbti, gavus Lietuvos banko leidimą. Tikimasi, kad procedūros užtruks apie mėnesį.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos pašto valdyba A. Sungailienę į įmonės generalinės direktorės pareigas išrinko praėjusį penktadienį, ji pradės dirbti, gavus Lietuvos banko leidimą. Tikimasi, kad procedūros užtruks apie mėnesį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2018, 4:27 PM

Susisiekimo ministerija BNS pranešė, kad Lietuvos pašto valdyba A. Sungailienę į įmonės generalinės direktorės pareigas išrinko praėjusį penktadienį, ji pradės dirbti, gavus Lietuvos banko leidimą. Tikimasi, kad procedūros užtruks apie mėnesį.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pirmadienį susitiko su A. Sungailiene ir Lietuvos pašto valdybos pirmininku Nerijumi Datkūnu. Anot ministro, svarbiausias naujos įmonės vadovės tikslas – užtikrinti bendrovės finansinį stabilumą, įvertinti pristabdytą mobiliojo laiškininko programą bei siekti, kad visiems darbuotojams būtų garantuotas orus atlyginimas.

„Naujosios vadovės taip pat paprašyta įsigilinti į ankstesnės pašto vadovybės vykdytas nekilnojamojo turto operacijas ir investicijas į informacines technologijas. Šios veiklos, ministerijos nuomone, privalo būti įvertintos antikorupciniu požiūriu. Lietuvos pašto veiklos negali temdyti nė menkiausias šešėlis ar įtarimai dėl skaidrumo“, – pranešime spaudai sakė R. Masiulis.

20 metų vadovaujančio darbo patirtį turinti A. Sungailienė pastaruoju metu dirbo privataus kapitalo ir investicijų valdymo bendrovės „Ad ventum“ valdyboje. Anksčiau ji apie 20 metų yra dirbusi SEB banke, bendrovėje „VB rizikos kapitalo valdymas“.

A. Sungailienė pakeis pernai rugpjūtį iš pareigų dėl netinkamai įgyvendintų pinigų plovimo prevencijos priemonių atleistą Liną Minderienę, bendrovei vadovavusią šešerius metus. Tuomet teigta, kad buvusi įmonės vadovė ne visuomet pranešdavo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) apie daugiau nei 15 tūkst. eurų vertės operacijas grynaisiais, taip pat įtartinas finansines operacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų