Sužinokite, kas vyksta su maistu iki jam pakliūnant ant parduotuvės lentynos

Kai maisto gaminys atsiduria prekybos centro lentynose, vėlu ieškoti tiesiausio kelio į pirkėjo skrandį: vartotojui jis patiks arba bus sumaltas į miltus. Tačiau naują produktą galima profesionaliai įvertinti kiek anksčiau ir išvengti nemalonumų.

 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Humoristas P.Ambrazevičius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Humoristas P.Ambrazevičius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
„Lidl“ prekybos tinklo atstovas V.Lopeta.<br> G.Bitvinsko nuotr.
„Lidl“ prekybos tinklo atstovas V.Lopeta.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 KTU Maisto instituto direktorė A.Šalaševičienė.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 KTU Maisto instituto direktorė A.Šalaševičienė.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Atlikėjas L.Adomaitis džiaugėsi atradimais.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Atlikėjas L.Adomaitis džiaugėsi atradimais.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Profesionalūs maisto vertintojai padeda gamintojams išvengti klaidų.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (23)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 3:31 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 3:59 PM

„Norime parodyti, kas vyksta su gaminiu iki jam pakliūnant ant lentynos“, – kalbėjo „Lidl“ prekybos tinklo Lietuvoje korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta. Jis pakvietė pasižvalgyti Kauno technologijos universiteto (KTU) Maisto instituto laboratorijose. 

Instituto direktorė Alvija Šalaševičienė pasakojo, kad įstaiga bendradarbiauja ir su kitais šalyje dirbančiais prekybos tinklais, kurių darbuotojams kyla poreikis įvertinti vieną ar kitą gaminių grupę. 

„Dirbame mokslinį darbą, teikiame įvairias paslaugas ir kuriame sveikatai palankius maisto produktus“, – kalbėjo A.Šalaševičienė. Ji priminė, kad šiemet institutas švenčia jau 60 metų veiklos jubiliejų. 

Maisto instituto jutiminės analizės laboratorijoje svečiams buvo pasiūlyta įvertinti kruasanus, glaistytus sūrelius ir kolos gėrimus pagal daugelį jų skoninių savybių ir net išvaizdą. Nors gamintojai šįkart nebuvo atskleisti, 12 bandyme dalyvavusių žmonių gaminius vertino gana vieningai. 

Ragautojams skiriamos atskiros uždaros kabinos, o gaminiai patiekiami po vieną – tokia yra visuotinai pripažinta vertinimo procedūra.

Paragavus patariama gurkštelėti vandens arba silpnos arbatos ir tik tuomet vertinti kitą gaminį. Prieš vertinimo pradžią nederėtų vartoti kavos ir patiekalų, galinčių nuslopinti skonio receptorius.

Labai panašiai procedūra vyksta ir tuomet, kai tyrimą atlieka Maisto instituto specialistai. Šį darbą atlieka maždaug 10 darbuotojų. 

Šįkart maisto bei gėrimų ragautojais sutiko būti humoristas Paulius Ambrazavičius ir dainininkas Linas Adomaitis. Pastarasis tikino, kad užduotis labai patiko. 

„Paprastai net nekreipiu dėmesio, ką valgau, nes tuo metu galvoju apie darbus, dienos planus. Šįkart reikėjo visą dėmesį sukoncentruoti į maistą, o tuomet jau galima džiaugtis netikėtais atradimais. Reikėtų dažniau pagalvoti, ką valgome“, – svarstė L.Adomaitis. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.