„IKEA Group“ įsigijo 10 tūkst. hektarų miško Alabamoje Pirmą kartą investuos į miškus JAV

„IKEA Group“ (Ingka Holding B.V. ir jos kontroliuojami subjektai) įsigijo pirmąją miškų nuosavybę JAV, kuri užima maždaug 10,000 hektarų plotą Lowndes apskrityje, Alabamos valstijoje. Investicijos į miškininkystę yra platesnė bendrovės strategijos dalis investuojant į tvarią išteklių gamybą, kurią tiesiogiai naudoja „IKEA Group“, pavyzdžiui, energija, arba netiesiogiai (medienos žaliava, perdirbamos medžiagos, ir kita). „IKEA Group“ taip pat valdo daugiau kaip 110,000 hektarų miškų Europoje, esančių Rumunijoje ir Baltijos šalyse.

Mediena.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mediena.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 3:09 PM

„Miškininkystės rinka JAV yra labai tvari ir profesionaliai veikianti. Įžengimas į JAV rinką yra svarbus mūsų investicijų į miškus žingsnis ir tikimės, kad daug išmoksime įgyvendindami savo ilgalaikę miškų valdymo strategiją ir galėsime pretenduoti į miškų priežiūros tarnybos sertifikatą“, – sako „IKEA Group“ finansų valdymo vadovas Kristeras Mattssonas.

„IKEA Group“ įsipareigojo prisidėti prie teigiamo poveikio žmonėms ir gamtai kūrimo, ir skyrė daugiau kaip 3 milijonus eurų investicijų į atsinaujinančius išteklius. Šios investicijos skirtos ilgalaikiam tvarių medžiagų tiekimui investuojant į miškininkystę, taip pat medžiagų perdirbimą, energijos atsinaujinimą ir biožaliavų plėtrą. 2017 metų pabaigoje* „IKEA Group“ valdė 416 vėjo jėgaines visame pasaulyje, įskaitant 104 JAV. Bendrovė siekia iki 2020 metų tapti nepriklausoma energijos vartotoja, kad atsinaujinančios energijos būtų pagaminama tiek, kiek jos sunaudojama kasdienėje bendrovės veikloje. „IKEA Group“ taip pat pradėjo investuoti į mažumos interesus atstovaujančias perdirbimo įmones. „IKEA Group“ planuoja investicijų į miškininkystę plėtrą valstybėse, kuriose jau valdo miškus bei į naujas valstybes.

Kristeras Mattssonas: „Kaip atsakingi miškų savininkai mes esame pasirengę taikyti tausojamojo miško valdymo metodus, kurie leistų mums išsaugoti ir netgi pagerinti miško kokybę per tam tikrą laiką. Kiekvienoje šalyse miškininkystės taisyklės skiriasi, bet mūsų įsipareigojimas būti atsakingu miškų valdytoju išlieka visose šalyse“.

Bendrovė, kuri valdys investicijas vietoje yra „Campbell Group“, patyrusi miškininkystės valdymo kompanija, kurios požiūris į tvarų ir atsakingą miškų valdymą sutampa su „IKEA Group“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?