Energetikos viceministrą S. Šatūną keičia L. Sabaitienė

Energetikos viceministre nuo kitos savaitės, vasario 6 dienos, pradeda dirbti buvusi ūkio viceministrė Lina Sabaitienė – ji pakeis į diplomatinę tarnybą grįžtantį Simoną Šatūną.

Žygimantas Vaičiūnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygimantas Vaičiūnas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 9:57 AM

„Esu tikras, kad L. Sabaitienės žinios ir sukaupta patirtis bus labai vertingos Energetikos ministerijai toliau sėkmingai įgyvendinant europinę energetikos darbotvarkę“, – BNS atsiųstame komentare teigė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

L. Sabaitienė, kaip ir S. Šatūnas, bus atsakinga už europinių reikalų ir tarptautinio bendradarbiavimo energetikos sektoriuje koordinavimą, kuruos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) veiklos nutraukimo, radioaktyvių atliekų, branduolinės saugos stiprinimo klausimus.

Ž. Vaičiūnas BNS sakė, kad S. Šatūnas traukiasi dėl natūralios rotacijos - su juo buvo sutarta, kad šiame poste jis dirbs vienerius - pusantrų metų.

Pats S. Šatūnas BNS taip pat teigė, kad maždaug tiek laiko ir planavo dirbti viceministru.

Dėl įtarimų, teisėsaugai tiriant galbūt neskaidrų turto pardavimą, sausio pradžioje buvo priverstas pasitraukti IAE generalinis direktorius Darius Janulevičius.

Ir ministras, ir S. Šatūnas BNS teigė, kad pasitraukimas su tuo nesusijęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.