Policija atliko kratas „Travelonline Baltics“

Kriminalinė policija atliko kratas veiklą nutraukusios ir licenciją praradusios kelionių organizatorės „Travelonline Baltics“ biure ir savininkų namuose.

 R.Danisevičiaus nuotr. 
 R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 3:47 PM

Vilniaus apskrities vyriausias policijos komisariatas pranešė, jog kratos buvo atliktos sausio pabaigoje, vykdant ikiteisminį tyrimą. Įtariama, kad dabartiniai įmonės savininkai ir vadovai bendrovės turtą naudojo ne pelnui, o jį švaistė.

Kratų metu paimti buhalterinės apskaitos dokumentai, kompiuteriai ir išorinės duomenų laikmenos.

Turizmo departamentas sausio 29 dieną panaikino „Travelonline Baltics“  kelionių organizatoriaus licenciją, o dėl galimai nusikalstamos šios bendrovės ir susijusių asmenų veiklos prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą. „Travelonline Baltics“ pažymėjimas laikinai buvo sustabdytas sausio 15 dieną.

Įmonės vadovė Eglė Lenkovičienė ir akcininkas Paulius Jasaitis 5 metus nebegalės verstis kelionių organizavimu.

Turizmo departamentas teigia nusprendęs naikinti kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą, nes nesulaukė oficialių duomenų, reikalingų patikrinti, ar įmonės draudimo suma yra pakankama.

Bendrovės „Travelonline Baltics“ veikla apdrausta „BTA Baltic Insurance Company“ filiale Lietuvoje (BTA), o draudimo suma siekia 120 tūkst. eurų. Pirminiais skaičiavimais, ji turėtų būti pakankama padengti galimus turistų, įsigijusių organizuotą turistinę kelionę pagal sutartį su „Travelonline Baltics“, nuostolius, jeigu paslaugos nebus suteiktos.

Turizmo departamento surinktais duomenimis, „Travelonline Baltics“ yra sudariusi 44 kelionių pardavimo sutartis su 122 turistais.

Su „Travelonline Baltics“ yra susiję šie internetinės prekybos svetainės-portalai: easytravel.lt, toptravel.lt, judek.lt, keliones.lt, kruizai.lt, skrydziai.lt, 24fly.com, 24fly.lt, rezervacijos.lt, viesbuciai.lt ir kelionesinternetu.lt.

Vienintelė „Travelonline Baltics“ akcininkė yra P. Jasaičio valdoma bendrovė „Aviahero“. 2016 metais kelionių organizatorė gavo 2,113 mln. eurų pajamų ir uždirbo 5,5 tūkst. eurų grynojo pelno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.