„MG Valda“ šiemet į NT investuoja dvigubai daugiau

Viena didžiausių nekilnojamojo turto plėtros bendrovių Lietuvoje „MG Valda“ šiemet į naujus projektus investuos rekordinę sumą  - 74 mln. eurų, tai yra maždaug dvigubai daugiau, nei įmonė investavo 2017 metais (38 mln. eurų). 

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 11:45 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:46 AM

„MG Valdos“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė prognozuoja, kad 2018 metais šalies ekonomikos perspektyvos ir gyventojų nuotaikos išliks pozityvios, o tai reiškia palankią investicijų aplinką verslui.

„Žvelgiant į šalies ekonomiką globaliau, esame  stabilaus augimo stadijoje, o tai itin svarbu ir konkrečiam verslui, kuris planuoja naujas investicijas. Mūsų turima ilgametė patirtis jau leidžia prognozuoti tam tikras NT rinkos reakcijas ir ciklus, todėl drąsiai didiname tempą ir šiais metais auginsime veiklos apimtis, plėtosime naujus bei tęsime jau pradėtus projektus“, – komentuoja generalinė direktorė S. Survilaitė-Mekionienė.

Investicijų kryptys

„MG Valda“ šiemet 20 mln. eurų investuos į modernaus verslo komplekso „Park Town“ antrojo pastato plėtrą.

„Pirmasis „Park Town“ verslo komplekso pastatas jau pastatytas ir beveik visas išnuomotas, todėl akivaizdu, kad modernios biurų erdvės, pasižyminčios itin aukštomis ir analogų vietos rinkoje neturinčiomis technologijomis, yra itin patrauklios šiuolaikiniam verslui. Matydami teigiamą biurų nuomos rinkos perspektyvą, investuojame ir lygiagrečiai vykdome antrojo šio komplekso pastato plėtrą“, - teigia kompanijos generalinė direktorė.

„MG Valda“ šiais metais 13 mln. eurų numačiusi investuoti į unikalios koncepcijos verslo komplekso pačiame sostinės senamiestyje, daugiafunkciniame „Paupio“ rajone, vystymą. 

„Sostinės senamiestyje jaučiamas itin didelis naujų, aukščiausios klasės biurų trūkumas, todėl šioje miesto dalyje rinkai pasiūlysime skirtingiems verslo segmentams pritaikytas biuro erdves: nestandartinio planavimo, išskirtinio eksterjero ir interjero dizaino biurų pastatą, po vienu stogu subursiantį kūrybinių industrijų atstovus, kitus pastatus projektuojame modernioms, išskirtinumo ieškančioms bendrovėms, vertinančioms Vilniaus senamiesčio istoriją ir aukščiausio lygio paslaugas“, - sako generalinė direktorė S. Survilaitė-Mekionienė. 

Į gyvenamojo turto projektus „MG Valda“ šiemet numačiusi investuoti 31 mln. eurų. Vien į „Paupio“ rajono gyvenamųjų kvartalų plėtrą kompanija investuos 25 mln. eurų. 


„Analizuodami rinkos poreikius matome menką unikalių, aukštos ir prestižinės klasės gyvenamųjų projektų pasiūlą, todėl būtent į šio segmento poreikius koncentravomės planuodami Vilniaus senamiestyje įsikursiantį „Paupį“. Vos paskelbus apie šį projektą, susitikimų rezervacijos užsipildė iki balandžio mėnesio pabaigos – akivaizdu, kad rinka laukia išskirtinių projektų miesto centrinėje dalyje“, – tvirtina „MG Valdos“ generalinė direktorė.

Kompanija artimiausiu metu užbaigs ir vieną didžiausių konversijos projektų Lietuvoje - „Antakalnio terasų“ gyvenvietę, kurios paskutiniame etape „Ąžuolų terasos“ neparduotų liko vos trečdalis butų. Bendrovė taip pat tęs paskutinio „LightHouse“ gyvenvietės etapo būstų pardavimus ir „Užupio krantinių“ paskutinių butų pardavimą.

2018 metais maždaug 10 mln. eurų „MG Valda“ investuos ir į viešosios ir privačios partnerystės (PPP) pagrindu su Lietuvos policija įgyvendinamas naujos areštinės ir komisariato statybas Vilniuje.

„Sėkmingai praėjusiais metais pradėjome ir šiais metais tęsiame pirmojo tokio Lietuvoje bendro policijos ir privataus verslo projekto įgyvendinimą. Tikimės, kad savo patirtį pavyks pritaikyti ir kituose panašiuose projektuose, todėl šiuo metu dalyvaujame Kauno ir Panevėžio policijos komisariato statybos konkursuose“ , - teigia S. Survilaitė-Mekionienė.

Be minėtų projektų „MG Valda“ šiais metais toliau plėtos 8,5 hektarų verslo parką „Vilnius Business Park“, kurio dalį užims naujasis „Aprangos“ grupės administracinis ir logistikos centras. Pastarąjį planuojama užbaigti jau kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.