Rizikuojantys išgirsti „ne“ vyrai pakloja stulbinančias sumas

Istoriniame Londono teatre aktoriai repetuoja sceną iš „Romeo ir Džiuljetos“. Vienintelė jų žiūrovė – Williamo Shakespeare'o talento gerbėja Amanda Lynch iš Niujorko (JAV). Moteriai atrodo, kad ji taip prieš vakarienę su bičiuliais stumia laiką ir nė neįtaria, jog pagrindinis vaidmuo priklauso būtent jai.

  Tiems, kurie piršlyboms neketina apsiriboti vien kukliu žiedeliu, vestuvių pramonė pasiruošusi padaryti daug.<br> 123rf.com nuotr.
  Tiems, kurie piršlyboms neketina apsiriboti vien kukliu žiedeliu, vestuvių pramonė pasiruošusi padaryti daug.<br> 123rf.com nuotr.
 Tiems, kurie piršlyboms neketina apsiriboti vien kukliu žiedeliu, vestuvių pramonė pasiruošusi padaryti daug.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Tiems, kurie piršlyboms neketina apsiriboti vien kukliu žiedeliu, vestuvių pramonė pasiruošusi padaryti daug.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2018, 11:31 AM

Uždainavus chorui Amandos vaikinas Andrew priklaupia ir paprašo jos rankos.

Tiems, kurie piršlyboms neketina apsiriboti vien kukliu žiedeliu, vestuvių pramonė pasiruošusi padaryti daug: nuo kelionės per visą Paryžių pelenės karietoje iki spektaklio dalyvaujant dešimtims statistų. Svarbu tik neskaičiuoti pinigų.

Andrew piršlybų ceremoniją organizatoriai derino du mėnesius. Į darbų sūkurį buvo įtraukti 25 žmonės.

Scenarijaus ir renginio organizavimas kainavo 4 tūkst. JAV dolerių. Tai – sužadėtuvių rengime besispecializuojančios Londono kompanijos „The One Romance“ darbas, rašo BBC.

„Nė sekundės dėl nieko nesigailėjau. Ceremonija buvo visko verta“, – sakė 32-ejų Andrew Smithas. Jis – vienos amerikiečių kompanijos viceprezidentas.

Andrew – jauniausias iš penkių brolių. Vyras atviras – su jais nuolat varžosi. Jei vienas brolių būsimajai žmonai tekėti pasiūlė Eiffelio bokšte Paryžiuje (Prancūzija), kitas – „Rockefeller“ centre Niujorke (JAV).

„Iš brolių piršausi paskutinis. Taip, būnu ambicingas ir nekantrus, tačiau drauge mėgstu viską gerai suplanuoti. Spontaniškumas svarbiais klausimais – ne man“, – kalbėjo vyras.

Šiandien daugėja vyrų, kurie ketindami pasiūlyti savo širdį mylimosioms kreipiasi į profesionalus.

Ir nors sužadėtuvių planavimas – gana nauja rinka, vien JAV jos apyvarta siekia 72 mlrd. JAV dolerių. Vestuvių planavimui, rinkodaros tyrimų bendrovės „IBISWorld“ skaičiavimais, tenka 1,2 mlrd. JAV dolerių.

Rizika už 52 tūkst. JAV dolerių

Michele Velazquez pasakojo, kad anksčiau piršlybų organizavimas buvo viena daugelio paslaugų, kurias siūlė jos vestuves ruošianti agentūra.

Tačiau 2010 m. ji kartu su vyru Marvinu Los Andžele įkūrė įmonę „The Heart Bandits“, kuri specializuojasi būtent organizuojant sužadėtuves.

Jų klientais tapo jau daugiau nei 2 tūkst. porų. M.Velazquez pabrėžia – ši rinka auga itin sparčiai. „Iš viso pasaulio sulaukiame laiškų, kuriais prašoma patarimo, kaip suplanuoti piršlybas“, – kalbėjo M.Velazquez.

10 proc. jos verslo sudaro vienalyčių porų sužadėtuvės.

Pati prabangiausia piršlybų ceremonija, kurią teko rengti „The Heart Bandits“, vyko ant vieno Niujorko pastatų stogo. Tarp būsimajai nuotakai ruoštų staigmenų buvo ir jos monograma baseino dugne, ir beveik trijų metrų kompozicija iš orchidėjų, ir „Manolo Blahnik“ batelių pora.

52 tūkst. JAV dolerių atsiėjusioje ceremonijoje grojo styginių kvartetas, o svečiams buvo patiekta šventinė vakarienė.

700 dainininkų

Nuo to meto, kai Londone 2014 m. pabaigoje pradėjo dirbti agentūra „The One Romance“, jos įkūrėjos seserys Tiffany Wright ir Amanda Brown aptarnavo beveik 2 tūkst. įsimylėjėlių.

„Daugelis mūsų klientų užima aukštas ir atsakingas pareigas ir turi mažai laisvo laiko“, – sakė T.Wright. Ir nors jiems sumanymų, kaip galėtų atrodytų piršlybos, nestinga, joms pasiruošti neturi kada.

Užsisakant paslaugą tuo besirūpinančioje įmonėje, renginys kainuos mažų mažiausiai 1,2 tūkst. JAV dolerių. Tačiau buvo ir tokių užsakovų, kurie sumokėjo 691,5 tūkst. JAV dolerių. Šioje ceremonijoje dalyvavo 700 dainininkų ir viena garsenybė.

Privati filmo peržiūra

Ar organizavimo pragmatizmas nenužudo romantikos?

„Būsimiesiems jaunikiams nemažai tenka padaryti“, – pripažįsta T.Wright.

Jie užpildo ilgą anketą, kurioje tenka atsakyti į klausimus, kur vyko pirmasis pasimatymas ir kada pirmą sykį ištarė: „Aš tave myliu“. Tam reikia atvirumo ir sąžiningumo.

„Daugelis įninka į pasiruošimo procesą ir pradeda patys teikti siūlymus“, – pasakojo moteris.

Pavyzdžiui, praėjusių metų kovą interneto dizaineris Anthony Williamsas norėjo savo išrinktąją nustebinti piršlybomis per žaibišką sambūrį (angl. flashmob).

Tačiau T.Wright 48-erių A.Williamsui vietoj viešo renginio pasiūlė ceremoniją privačioje kino salėje.

Po vakarienės restorane viešbučio darbuotojai pakvietė Anthony ir jo merginą Dembi į uždarą naujo filmo, kurio premjera dar tik bus, peržiūrą.

Prabangioje viešbučio kino salėje ėmė gesti šviesos, o ekrane prasidėjo filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį vaidino Anthony.

Kai salę užpildė serenadas atliekantys dainininkai, vyras pasipiršo.

Tokios ceremonijos surengimas kainavo 6,3 tūkst. JAV dolerių.

Svarbu, kad būtų ašarų

Tai tarsi romantinio burbulo pūtimas. Taip sakė Nicolas Garreau, kuris Paryžiuje turi vestuvių organizavimo agentūrą.

Nuo 2006-ųjų, kai veikia jo įmonė „ApoteoSurprise“, N.Garreau suorganizavo 1,6 tūkst. piršlybų. Verslininkas turi trisdešimt pasiūlymų, kurių kainos prasideda nuo 356 JAV dolerių.

Vienas jų, kurio kaina 24,4 tūkst. JAV dolerių, yra toks: „Rolls Royce Corniche“ kabrioletu pervažiuojamas visas Paryžius, į kainą įskaičiuota prašmatni vakarienė sodybos terasoje su vaizdu į Seną. Viską vainikuoja aviacinis šou, per kurį keturi lėktuvai danguje nupiešia didžiulę širdį.

Vis dėlto dažniausiai romantiškam įvykiui užsakoma arkliu pakinkyta Pelenės karieta. Kelionė baigiasi vakariene Sena plaukiojančiame laivelyje. Visa tai kainuoja 2,3 tūkst. JAV dolerių.

„Mano verslas – priversti moteris apsiverkti iš laimės. Jei taip neįvyksta – kažkas nepavyko“, – kalbėjo N.Garreau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.