Už nelegalią reklamą – protokolų kirčiai

Pernai Kauno valdžia skelbė karą ne tik neteisėtai iškilusiems garažams ir kitiems statiniams, bet ir reklaminiams stendams. Per reidus buvo bandoma nustatyti miesto įvaizdžio kenkėjus. Ar tai pavyko padaryti?

Šiemet miesto išorinei reklamai planuojama skirti dar daugiau dėmesio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šiemet miesto išorinei reklamai planuojama skirti dar daugiau dėmesio.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-02-17 12:35

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjas Rimantas Vilimas pasakojo, kad 2017 metais gerinant miesto įvaizdį ir siekiant didesnės naudos renkant rinkliavas į Kauno savivaldybės biudžetą buvo vykdoma prevencinė priemonė „Dėl nelegalios išorinės reklamos pašalinimo arba įteisinimo“.

Jos metu buvo surengti 8 reidai, atlikti 1479 ūkio subjektų patikrinimai. Per juos skyriaus darbuotojai tikrino, ar įmonės, įtaigos turi savivaldybės leidimus išorinei reklamai ir moka į miesto biudžetą rinkliavą už juos.

Įmonių atstovai buvo įspėti įteisinti išorinę reklamą arba ją pašalinti, piktybiškai į tai nereaguojantiems pažeidėjams buvo taikomos administracinės poveikio priemonės.

„Dauguma verslininkų geranoriškai įteisino reklamas arba jas pašalino“, – kalbėjo R.Vilimas.

Tik 7 asmenims buvo surašyti protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 144 straipsnį „Reklamos naudojimo reikalavimų ir draudimų nesilaikymas“, priimti 4 nutarimai, dėl 2 juridinių asmenų neteisėtos veiklos buvo atliekamas tyrimas tiesiogiai pagal Reklamos įstatymą.

Pasak R.Vilimo, šiemet miesto išorinei reklamai planuojama skirti dar daugiau dėmesio, skatinti verslininkus ją legalizuoti.

Kauno savivaldybės Klientų aptarnavimo skyriaus Licencijų ir leidimų poskyrio vedėja Sonata Šėlienė pasakojo, kad pagal išduodamus leidimus įrengti išorinę reklamą jos kiekis mieste nesikeičia, – kasmet išduodama daugiau kaip 3000 leidimų.

Vien praėjusiais metais savivaldybės biudžetas už juos gavo daugiau kaip 800 tūkst. eurų pajamų.

„Nuolat informuojame verslininkus apie reklamos įrengimo reikalavimus. Apie besibaigiantį leidimų galiojimo laiką verslininkai iš anksto informuojami elektroniniu paštu arba telefonu“, – kalbėjo savivaldybės atstovė.

R.Vilimas priminė, kad išorinės reklamos įrengimo draudimų ir reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 140 iki 300 eurų. Klaidinančios reklamos naudojimas ar lyginamosios reklamos naudojimo reikalavimų nesilaikymas užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų, pakartotinai padarytas pažeidimas – nuo 560 iki 900 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.