Viską dėl laivo pardavusios porelės laimė nuskendo po dviejų dienų

„Praradau viską per 20 minučių“, - liūdnai kalbėjo Tanneris Broadwellas. Porelė, pardavusi visą savo turtą tam, kad įsigytų burlaivį, juo pasidžiaugė vos dvi dienas, rašo „Independent“. 

 „Praradau viską per 20 minučių“, - liūdnai kalbėjo Tanneris Broadwellas. Porelė, pardavusi visą savo turtą tam, kad įsigytų burlaivį, juo pasidžiaugė vos dvi dienas.<br> AP nuotr. 
 „Praradau viską per 20 minučių“, - liūdnai kalbėjo Tanneris Broadwellas. Porelė, pardavusi visą savo turtą tam, kad įsigytų burlaivį, juo pasidžiaugė vos dvi dienas.<br> AP nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2018, 10:29 PM

T.Broadwellas su drauge Nikki Walsh turėjo vieną svajonę – apiplaukti visą pasaulį. Porelė pardavė visą savo turtą ir pasileido į kelionę. Deja, vos po dviejų dienų pagalbinės tarnybos sulaukė skambučio apie Meksikos įlankoje, netoli Madeiros paplūdimio, apvirtusį laivą. 

Nors pora buriavo turistų mėgiamu jūros taku, burlaivio dugnas atsitrenkė į neaiškų objektą vandenyje, laivas greitai pradėjo skęsti, o T.Broadwellas ir N.Walsh turėjo skubiai evakuotis. 

Viskas, kas liko porai – jų dvimetis šuo Remis, socialinio draudimo pažymėjimai, mobilusis telefonas, keli drabužiai ir šunų maistas. 

Po įvykio T.Broadwellas liūdnai kalbėjo, kad viskas, ko jie norėjo – pabėgti nuo modernaus gyvenimo: „Pardaviau viską, kad to pasiekčiau. O paskui praradau viską per 20 minučių“. 

T.Broadwellas, kilęs iš Floridos, dirbo prekybos vadybininku. N.Walsh jis sutiko darbo tikslais lankydamasis Filadelfijoje. Jaunuoliai greitai tapo pora ir nusprendė, kad prekyba – ne jiems: „Mes pavargome bandyti versti žmones daryti dalykus, kurių jie nenori.“

Tuomet pora nusprendė parduoti viską ir iškeliauti į kelionę aplink pasaulį. Du metus jie taupė pinigus, o T.Broadwellas dar įsidarbino „Uber“ vairuotoju, kad užsidirbtų papildomų pinigų.

 Už 5 tūkst. dolerių jie nusipirko burlaivį, kurį pavadino „Lagniappe“. Dar tiek pat pinigų prireikė norint laivą restauruoti ir paruošti kelionei.

Dar kelis mėnesius jaunuoliai, neturėję jokios buriavimo patirties, praleido besimokydami valdyti laivą. 

Tuomet, išlydėti draugų, pora pasileido į kelionę. Po dviejų dienų laivas nuskendo. Jis vis dar yra vandenyje. Pakrantės tarnybos teigia, kad iškelti laivą į sausumą kainuos 10 tūkst. dolerių, nors porelės kišenėse – 90 dolerių.

Dabar pora mąsto apie tai, kad turbūt turės įsikelti pas T.Broadwello tėvus ir pradėti ieškoti naujų darbų. Bet savo svajonės jie nepamiršta. 

„Aš nesiruošiu pasiduoti. Jau pradedu galvoti apie naują laivą“, - su viltimi kalbėjo vaikinas. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.