Galimybių būti apgautam Rusijoje sumažėjo

Per 2016-2017 m. Rusijoje išnyko per pusantro milijono įmonių ir kitų juridinių subjektų. Iš jų – net 84 proc. – vienadienės, fiktyvios ir „numestos“ įmonės, remdamasi kolegų iš Rusijos duomenimis praneša „Creditreform Lietuva“.

 Per 2016-2017 m. Rusijoje išnyko per pusantro milijono įmonių ir kitų juridinių subjektų.<br> AFP/„Scapix“ nuotr. 
 Per 2016-2017 m. Rusijoje išnyko per pusantro milijono įmonių ir kitų juridinių subjektų.<br> AFP/„Scapix“ nuotr. 
 Per 2016-2017 m. Rusijoje išnyko per pusantro milijono įmonių ir kitų juridinių subjektų.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
 Per 2016-2017 m. Rusijoje išnyko per pusantro milijono įmonių ir kitų juridinių subjektų.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 12:25 PM

„Verslas rytuose pelningas, bet ir labai rizikingas“ – tikriausiai su šiuo teiginiu sutiks kiekvienas verslininkas, turėjęs verslo reikalų Rusijoje, – teigia įmonių kreditingumą vertinančios UAB „Creditreform Lietuva“ direktorius Saulius Žilinskas, – ir ne tik dėl politinių priežasčių ar didelės korupcijos, bet ir didelės tikimybės „užtaikyti“ ant įmonės, kuri buvo sukurta tik apgauti partnerį ir pasislėpti su pinigais ar vykdyti kitokius neteisėtus veiksmus.“

Jei užpernai registrų tvarkytojai „šienavo“ vienadienes įmones didmiesčiuose, (štai Maskvoje registruotų verslų skaičius sutirpo 172 tūkstančiais), tai 2017-aisiais valymas pradėtas regionuose.

Vertinant pastangas išvalyti juridinių asmenų registrą nuo vienadienių ir numestų įmonių kiek keistai atrodo šiuo metu aktyviai propaguojama skaitmeninės ekonomikos idėja, pagal kurią Rusijoje turi būti leista steigti verslą be realaus pašto adreso, tiesiog naudojantis pašto dėžute ar net virtualiu adresu. Mat tai, kad įmonė ar jos vadovas nerandami fiziniu įmonės adresu, nurodytu Juridinių asmenų registre, Federalinė mokesčių tarnyba laiko vienu iš įrodymų, kad įmonė yra vienadienė.

Šių metų pradžioje Rusijoje buvo įregistruota 4 731 mln. juridinių asmenų. Iš jų Maskvoje – 938,8 tūkst., Sankt Peterburge – 337,9 tūkst. ir Maskvos srityje – 229,2 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.