Sunku tempti namo pirkinius? Žmonės randa išeitį, tiesa, tai nusikaltimas

Grįžti į namus su prekybos centro vežimėliu ar krepšeliu ne vienam kauniečiui atrodo joks nusikaltimas. Šis inventorius paliekamas ir viešosiose Kauno vietose. Prekybos centrai problemas sprendžia taikiai.

Pačiame Kauno centre, Vytauto prospekte, šią savaitę kelias valandas mėtėsi tuščias pirkiniams skirtas vežimėlis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pačiame Kauno centre, Vytauto prospekte, šią savaitę kelias valandas mėtėsi tuščias pirkiniams skirtas vežimėlis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 25, 2018, 7:49 PM

Šalia pėsčiųjų perėjos Kauno Vytauto prospekte ant šaligatvio likimo valiai paliktas tuščias metalinis pirkiniams susidėti skirtas vežimėlis – tokį vaizdą šią savaitę matė šia gatve važiuojantys ir pro šalį einantys kauniečiai.

Nors iki artimiausių prekybos centrų maždaug kilometras, kažkas sugebėjo vežimėlį atvilkti iki judrios gatvės ir numesti.

Vežimėlis šioje vietoje stovėjo keletą valandų. Netoliese gyvenantys žmonės matė, kaip jį nustūmė vienas iš pirmo žvilgsnio asocialus asmuo, greičiausiai benamis.

Pagal prekybos centrų taisykles, pirkėjai su vežimėliais ir krepšeliais gali keliauti tik iki savo automobilio. Po to vežimėlį privaloma palikti specialioje vietoje arba parvežti atgal į parduotuvę.

Tačiau ne kartą yra tekę matyti, kaip prekybos centrų darbuotojai vejasi vežimėlius gerokai už leistinos zonos stumiančius pirkėjus, vežimėlius surenka iš aplinkinių gatvių, kartais iš šalia parduotuvių esančių daugiabučių namų kiemų.

Įvairiose Kauno vietose palikti tokie metaliniai vežimėliai taip pat nestebina. Šį inventorių išvysti galima paliktą net Laisvės alėjoje.

Dažnai vežimėliai tampa benamių ar po konteinerius raustis nevengiančių kauniečių taikiniu. Tikriausiai kone kiekvienas yra matęs, kaip jie stumia pirkiniams skirtus vežimėlius su savo manta.

Prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė tikino, jog nedažnai, tačiau pasitaiko, kad parduotuvėse naudojami krepšeliai ir vežimėliai atsiduria toli už jų ribų.

„Esame užfiksavę smagių situacijų, kai prekių krepšeliai panaudojami, pavyzdžiui, grybaujant, o prekių vežimėliai – namų buityje ar nedideliame versle, tarkime, prekėms vežioti“, – kalbėjo atstovė.

E.Dapkienės teigimu, dažniausiai prekių krepšeliais arba vežimėliais už parduotuvės ribų žmonės tiesiog pasinaudoja ir juos kur nors palieka.

Gavę pranešimą, kad prekių vežimėlis „nuklydo“, prekybos vietos darbuotojai sugrąžina jį į parduotuvę. Bandančius vežimėlį stumti už leistinų ribų apsaugos darbuotojai įspėja, o problemas sprendžia taikiai.

Kad inventorius dingsta ir iš prekybos centrų „Norfa“, patvirtino šio tinklo atstovas Darius Ryliškis. Pasak jo, vežimėliai vagiami retai, o parduotuvių krepšius pasisavinti mėginama gerokai dažniau.

„Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta tvirtino, jog situacijų, kad vežimėliai dingtų ar būtų apgadinami, beveik nepasitaiko.

„Monetų arba žetonų naudojimo sistema ir patogiai suplanuotos vežimėlių laikymo vietos automobilių stovėjimo aikštelėse leidžia užtikrinti, kad vežimėliais būtų naudojamasi tvarkingai“, – tikino atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.