Iš Latvijos banko vadovo namų pavogtas seifas su šeimos nuotraukomis

Vagys, praėjusią savaitę įsilaužę į Latvijos centrinio banko vadovo Ilmaro Rimševičiaus namus, pavogė seifą su šeimos nuotraukomis ir vaizdo įrašais, antradienį Latvijos televizijos laidai „De Facto“ sakė pats I. Rimševičius.

 Rimševičius interviu Latvijos televizijai antradienį sakė, kad nuo pirmadienio vėl eina į darbą Latvijos centriniame banke.<br> Reuters nuotr.
 Rimševičius interviu Latvijos televizijai antradienį sakė, kad nuo pirmadienio vėl eina į darbą Latvijos centriniame banke.<br> Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 7:38 PM, atnaujinta Feb 27, 2018, 8:33 PM

Pasak jo, pavogtame seife buvo šeimai svarbių daiktų: nuotraukų albumų, garso ir vaizdo įrašų. „Namų seife milijonų nelaikau“, – sakė I. Rimševičius.

Latvijos banko vadovas pridūrė nenorintis nieko įtarti, bet atkreipęs dėmesį, kad įsilaužimas įvyko vos savaitė po jo namuose atliktos kratos.

Jis nurodė, kad seifas buvo pirmajame jo privataus namo aukšte ir kad seifui išnešti reikėjo daugiau nei žmogaus ar dviejų. Vis dėlto įsilaužimas trukęs tik maždaug 10 minučių.

Pasak I. Rimševičiaus, grįžęs iš kino teatro namo jis ten rado apsaugos kompanijos darbuotojus. Name suveikus signalizacijai apsaugos darbuotojai atvyko per 10 minučių, bet vagys jau buvo pabėgę.

Grįžo į darbą

Teismas nepanaikino korupcija įtariamam Latvijos centrinio banko vadovui Ilmarui Rimševičiui taikomų kardomųjų priemonių, todėl jis svarsto kreiptis į tarptautines struktūras, agentūrai BNS sakė jo advokatas Saulvedis Varpinis.

Advokatas prašė teismo panaikinti dvi Korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuro I. Rimševičiui taikomas kardomąsias priemones – draudimą eiti pareigas ir raštišką pasižadėjimą neišvykti.

Kadangi apeliacinės priemonės Latvijoje yra išnaudotos, I. Rimševičius svarsto galimybę kreiptis į tarptautines struktūras. Į kokias konkrečiai S. Varpinis nenurodė.

Rimševičius interviu Latvijos televizijai antradienį sakė, kad nuo pirmadienio vėl eina į darbą Latvijos centriniame banke. Jo advokatas agentūrai BNS sakė, kad I. Rimševičius laikosi jam taikomų kardomųjų priemonių ir centriniame banke nevykdo pareigų, susijusių su sprendimų priėmimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.