Taivane tualetinio popieriaus krizė: lentynos – lyg iššluotos

Taivano parduotuvėse lentynos, paprastai prigrūstos tualetinio popieriaus, rankšluosčių ir servetėlių – tuštut tuštutėles. Net šalies ministras pirmininkas ramina žmones, kurie, išgirdę apie kylančias tualetinio popieriaus kainas, suskubo juo apsirūpinti, rašo „The Guardian“.

 Taivano gyventojai iš lentynų šluoja tualetinį popierių<br> David Chang/EPA nuotr.
 Taivano gyventojai iš lentynų šluoja tualetinį popierių<br> David Chang/EPA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2018, 8:56 PM

Tualetinio popieriaus sunku įsigyti net internete – ir elektroninėse parduotuvėse dominuoja užrašai „Atsiprašome, prekės neturime“.

„Prašome visuomenės nepanikuoti ir nepulti į parduotuves. Visiems užteks tualetinio popieriaus“, - žmones ramino Taivano premjeras Williamas Lai. 

Panika prasidėjo, kai Taivano prekybininkai prabilo iš tualetinio popieriaus gamintojų išgirdę prastų naujienų. Šie pareiškė, kad dėl pabrangusios medienos masės, tualetinis popierius nuo kovo pradžios turėtų brangti 10-30 proc. 

Tarp visuomenės ši žinia sukėlė pasipiktinimą, o rinkos reguliavimo tarnyboms – įtarimą, kad taip gali būti bandoma manipuliuoti kainomis. 

Sąžiningos prekybos komisija surengė susitikimą su 3 tualetinio popieriaus gamintojais ir 5 prekybininkų atstovais aptarti padėtį. Jei komisija išsiaiškins, kad prekybininkai ar gamintojai bando manipuliuoti kainomis, jiems gresia nuobaudos. 

„Padarysime viską, kad būtų apgintas vartotojų interesai", - pranešė komisija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.