Panevėžyje – paskutiniai žingsniai link biokuro katilinės, šiluma pigs

Nepriklausomam šilumos gamintojai „Biokuro energijai“ beliko paskutinis žingsnis – gauti Panevėžio savivaldybės leidimą statyti biokuro katilinę, kad jau kitą šildymo sezoną gyventojų būstus pasiektų ir jos pagaminta šiluma, rašo portalas sekunde.lt.

 Pastačius biokuro katilinę, šiluma panevėžiečiams atpigs dešimtadaliu. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Pastačius biokuro katilinę, šiluma panevėžiečiams atpigs dešimtadaliu. <br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2018, 9:47 AM

Iki 2020 metų „Panevėžio energija“ planuoja pastatyti du po 8 MW galios biokuro katilus. Bendra numatoma investicijų suma 6,6 mln. eurų. Dalį šių lėšų padengtų Europos Sąjungos paramos fondai, kitą dalį pati, tai yra už šildymą jai sumokantys Panevėžio gyventojai. „Biokuro energijos“ būsimoji beveik 20 MW galios biokuro katilinė investuotojui kainuos 7 mln. eurų ir šio privataus objekto statybos nepatuštins gyventojų kišenės.

Nors „Biokuro energijos“ katilinė dar nė nepradėta statyti, o verslininkai preliminariai yra apskaičiavę, kad dėl jų tiekiamos pigesnės šilumos visiems panevėžiečiams šildymo kaina gali sumažėti dešimčia procentų, „Panevėžio energija“ jau ryžtasi pateikti kitokias prognozes – tikina, jog naujas nepriklausomas šilumos gamintojas neturės teigiamos įtakos centralizuotai tiekiamos šilumos kainai vartotojams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.