D. Misiūnas prakalbo apie „Maximos“ planus: dairosi ne tik į Lenkijos rinką

„Maxima grupė“, laukianti leidimo įsigyti stambų prekybos tinklą Lenkijoje, neslepia ketinanti plėstis ne tik kaimyninėje rinkoje, bet ir kitose Europos šalyse.

Pasak D.Misiūno, „Maxima grupė“ svarsto apie plėtrą užsienio valstybėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak D.Misiūno, „Maxima grupė“ svarsto apie plėtrą užsienio valstybėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 9, 2018, 8:57 AM

„Maxima grupės“ vadovas Dalius Misiūnas pripažino, kad Lenkijos rinką įmonė stebi ir neatmeta galimybės joje dar labiau apsipirkti.

O kol kas bendrovė laukia Lenkijos konkurencijos priežiūros institucijos leidimo įsigyti 100 proc. „Emperia Holding S.A.“, valdančios mažmeninės prekybos tinklą „Stokrotka“, akcijų.

Sandorio nelaiko stulbinamu

Vasario viduryje „Maxima grupė“ pranešė, kad Lenkijos bendrovės įsigijimo terminą pratęsia iki kovo 15 dienos.

Investavimo sutartis su „Emperia Holding S.A.“ pasirašyta pernai lapkritį.

„Mes tikime, kad gausime tą leidimą. Tikrai esame pasiruošę bendradarbiauti ir atsakyti į visus klausimus“, – teigė „Maxima grupės“ vadovas.

Jo tvirtinimu, Lenkijos mastu „Stokrotka“ įsigijimas nėra toks reikšmingas, kad prireiktų dalį parduotuvių parduoti, kaip buvo vykdant „Iki“ ir „Rimi“ sandorį Lietuvoje.

„Rimi Lietuva“ valdančiai „ICA Gruppen“ buvo leista įsigyti prekybos tinklą „Iki“, tačiau su sąlyga, kad kitiems bus perleistos 17 parduotuvių.

Jų pardavimo sutartis jau pasirašyta, tačiau pirkėjus (spėjama, kad tai bus Latvijos įmonė) turės įvertinti Konkurencijos taryba.

Tinkle – šimtai parduotuvių

„Maxima grupės“ holdingas už vieną „Emperia Holding S.A.“ akciją siūlo 100 zlotų (23,8 euro), o visų akcijų kaina sudaro 1,192 mlrd. zlotų (apie 283 mln. eurų).

Pasiūlyme taip pat numatyta, kad „Maxima grupė“ gali atsisakyti pirkti akcijas, jeigu į pasiūlymą atsilieps mažiau negu 66 proc. bendrovės akcininkų arba nebus įgyvendintos kitos sutartos sąlygos.

Prekybos tinklui „Stokrotka“ Lenkijoje priklauso 436 parduotuvės, jis užima apie 20 proc. šalia namų įsikūrusių parduotuvių rinkos.

Įmonėje dirba apie 8,2 tūkst. darbuotojų, jos apyvarta 2016 m. siekė 570 mln. eurų.

Pastūmės ir gamintojus

D.Misiūno teigimu, kartu su „Maxima grupės“ plėtra Lenkijoje Lietuvos gamintojai taip pat galėtų žengti į šią rinką.

Šalies verslas būtų pajėgus aprūpinti Lenkiją produkcija, bet konkrečiai su tiekėjais dar nesiderama, nes pirmiausia siekiama užbaigti sandorį.

Bet įmonės vadovas tikino, kad Lenkija nėra vienintelė rinka, kuri stebima, – „Maxima grupė“ svarstys ir apie plėtrą Bulgarijoje.

Taip pat užsiminta apie plėtimąsi kitose Europos valstybėse.

Holdingas „Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Aldik“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto parduotuvę „Barbora“. (ELTA, LR)

Vilioja savo buvusius bendražygius

D.Misiūnas anksčiau ne vienus metus vadovavo „Lietuvos energijos“ holdingui. Jam perėjus į „Maxima grupę“ čia viliojami ir jo ankstesni bendradarbiai.

Dar prieš D.Misiūną „Maxima grupėje“ pradėjo dirbti buvusi „Lietuvos energijos“ komunikacijos vadovė E.Dapkienė, o vakar pranešta, kad „Lietuvos energijos“ antrinės bendrovės „Litgas“ laikinasis vadovas Vytautas Čekanavičius irgi pereis į prekybos kompaniją, kurioje bus atsakingas už operacijas tiekimo grandinėje.

D.Misiūnas taip pat pripažino, kad sieks pritraukti ir iš kitos „Lietuvos energijos“ įmonės – „NT Valdos“ besitraukiančią vadovę Ievą Lauraitytę.

„Kai yra organizacija, jai reikia talentų, ir mano paties misija yra atvesti jų į „Maxima grupę“. Aš dirbu su tais žmonėmis, kuriuos pažįstu. Aišku, esu linkęs ir susipažinti su naujais“, – sakė D.Misiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.