Buvęs karinis miestelis jau pavirto pramonės parku

Telšių miestas jau turi ką pasiūlyti investuoti besirengiantiems verslininkams. Investuotojus telšiškiai kviečia įsikurti centrinėje miesto dalyje esančioje jau sutvarkytoje buvusio karinio miestelio teritorijoje.

Karinio miestelio teritorijos tvarkymas užtruko maždaug dvejus metus.<br>Nuotr. iš savivaldybės archyvo
Karinio miestelio teritorijos tvarkymas užtruko maždaug dvejus metus.<br>Nuotr. iš savivaldybės archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 13, 2018, 5:48 PM

Beveik 16 ha teritorijoje išsibarstę apleisti ir apgriuvę pastatai telšiškiams akis badė ne vienus metus. Galimybė atsikratyti šio skaudulio atsirado, kai už URBACT programos pinigus buvo pradėtas tarptautinis projektas „Maps“.

Jame dalyvavo Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Kroatijos, Vengrijos, Airijos, Graikijos ir Lietuvos miestai.

Telšiškiai pasirodė esantys patys greičiausi – rekordine sparta dirbę žemaičiai prieš kelias dienas baigė derinti paskutinius formalumus ir padėjo tašką.

Tuo metu kiti projekto dalyviai tebetrypčioja vietoje – svarsto, ką daryti su tas pačias problemas keliančiomis apleistomis teritorijomis. Neseniai Airijoje vykusiame projekto dalyvių susitikime užsieniečiai stebėjosi, kad Telšiai aplenkė visus.

Iš sklypo aštuonias apleistas griuvenas išvalę telšiškiai suformavo trylika sklypų, įrengė gatves, pėsčiųjų ir dviratininkų takus, apšvietimą, lietaus nuotekų tinklus, dvi automobilių stovėjimo aikšteles.

Šio projekto vertė – 1,36 mln. eurų. ES parama buvo labai didelė – Telšių rajono savivaldybei teko pridėti tik kiek daugiau kaip 102 tūkstančius eurų.

Lietuvoje toks projektas dar nebuvo įgyvendintas, tad telšiškiai patarimų dėl apleistų karinių teritorijų ieškojo pas partnerius užsienyje.

Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas sakė, kad šioje sutvarkytoje teritorijoje planuojama įkurti pramonės parką. Jau yra kelios įmonės, besidominčios galimybėmis čia įsikurti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.