Latvijos centrinio banko vadovas pateikė skundą ES teismui

Korupcija įtariamo Latvijos centrinio banko vadovo Ilmaro Rimševičiaus advokatai padavė skundą ES teismui dėl jo įgaliojimų apribojimo.

 AFP/Scanpix nuotr.
 AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 7:03 PM

I.Rimševičiaus advokatas Saulvedis Varpinis agentūrai BNS sakė, kad skundo pagrindu iškelta byla. Skundas motyvuojamas ES sutarties ir įstatymo „Dėl Latvijos banko“ nuostatų pažeidimu.

ES šalių centrinių bankų vadovai turi tam tikrų įteisintų garantijų dėl pareigybės nepriklausomumo. Tai reiškia, kad nušalinti juos nuo pareigų galima tik tam tikrais atvejais, pavyzdžiui, po apkaltinamojo nuosprendžio. Nei Europos, nei Latvijos teisė nenumato laikino nušalinimo nuo pareigų.

Anot S.Varpinio, Latvijos korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuras savo procesiniais sprendimais įsikišo ir į Europos Centrinio Banko (ECB) nepriklausomumą, klaidingai nusprendęs, kad I.Rimševičius, dirbdamas ECB valdančioje taryboje, realizuoja Latvijos banko prezidento funkcijas.

I.Rimševičiaus advokatai prašo ES teismo įvertinti šias ir kitas aplinkybes, pažymėdami, kad jų klientas neginčija teisėsaugos institucijų teisės nagrinėti baudžiamąją bylą ir yra suinteresuotas greitu jos išsprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.